Stadion Za Lužánkami Články


Brno, Česko

Další články

Brno řeší budoucnost stadionu za Lužánkami, jasno bude do tří měsíců

Vedení města se dnes dohodlo s bývalým fotbalistou Petrem Švancarou na rozvoji brněnského fotbalu a případném využití stadionu za Lužánkami. Na ten nyní budou odborníci zpracovávat statický posudek a do tří měsíců by mělo být jasno, jestli a za jakých omezení či s jakými úpravami je možné chátrající areál dočasně využívat. Nové tréninkové kapacity by místo stadionu za Lužánkami měly vzniknout v Brněnských Ivanovicích, kde je v plánu rozšíření fotbalového centra.

Zchátralý stadion Za Lužánkami nově provozuje městská firma, chystá opravy

Brněnský stadion Za Lužánkami a přilehlé hřiště s umělou trávou mají ode dneška nového provozovatele, městskou společnost Starez - Sport. Zanedbaný areál čekají opravy, od poloviny příštího roku by měl sloužit převážně pro přípravu a trénink mládeže z různých sportovních organizací, informovala mluvčí společnosti Michaela Dittrichová.

Švancara usiluje o dotaci na obnovu stadionu za Lužánkami

Projekt bývalého ligového fotbalisty Petra Švancary s názvem Dejme za Lužánkami Š(v)anci mladým se dostal do finálového výběru 4. ročníku participativního rozpočtu města Brna Dáme na vás. Švancarův projekt je jedním z nejpodporovanějších z celkového počtu pětašedesáti, o jejichž podpoře mohou v listopadu hlasovat samotní Brňané.

Brno chce v boji proti koronaviru virtuálně vyprodat Lužánky

Brno se pokusí na podporu boje proti novému koronaviru virtuálně vyprodat někdejší legendární stadion Lužánky. Zbrojovka si imaginárně zopakuje slavný zápas s pražskou Slavií, na který v říjnu 1996 dorazilo 44.120 diváků, což je dodnes nejvyšší návštěva v samostatné lize. Veškerý výtěžek z virtuálních vstupenek získá brněnská Fakultní nemocnice v Bohunicích na boj s nemocí COVID-19.

V Brně dnes bude mít českou premiéru dokument Stadion o Lužánkách

V brněnském kině Scala bude mít dnes večer ve 20:30 premiéru dokumentární film Stadion. Vypráví příběh oddanosti a obětavosti fanoušků fotbalového klubu Zbrojovka Brno, kteří pomáhají obnovit zchátralý stadion za Lužánkami. Režisér Tomáš Hlaváček sbíral obrazový materiál během let 2014 až 2016, vyplývá z pozvánky na promítání.

Brno chce jednat o odkupu nemovitostí bránících stavbě stadionu

Brno chce dál jednat s podnikatelem Liborem Procházkou, jehož nemovitosti na pozemcích města brání stavbě fotbalového stadionu za Lužánkami. Zastupitelé dnes rozhodli, že má město nabídnout Procházkovi peníze. Odmítli rozhodčí řízení nebo rozhodčí soud s podnikatelem o to, kolik mu má město platit za užívání nemovitostí. Primátorův náměstek Richard Mrázek novinářům řekl, že rozhodčí řízení ale město přesto připravovat bude.

Švancara a další brněnské legendy založili inciativu Za Lužánky. Chtějí obnovit dva stadiony

V Brně vznikla iniciativa s názvem Za Lužánky, která usiluje o vybudování nové hokejové haly a fotbalového stadionu v lokalitě, kde obě zařízení v minulosti stála. Iniciativa chce upozornit na širokou podporu, kterou má výstavba stadionů mezi obyvateli Brna, a také přesvědčit vedení města, aby rozhodlo o obnovení slavného areálu.

Brno zváží směnu tržnice za nemovitosti bránící stavbě stadionu

Brno nechá ocenit pět budov v centru města, u kterých pak zváží jejich směnu za nemovitosti bránící výstavbě nového stadionu v lokalitě za Lužánkami. Patří mezi ně například loni zrekonstruovaná krytá tržnice na Zelném trhu nebo Dům pánů z Kunštátu. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO).

Stavba stadionu v Brně prochází posouzením EIA

Příprava stavby nového brněnského stadionu za Lužánkami se posunula k fázi posuzování vlivů na životní prostředí. Z dokumentu na portálu EIA vyplývá, že se počítá se zahájením stavby už v příštím roce a s dokončením stavby v roce 2020. Nový stadion ve tvaru elipsy obložený červenými cihlami a s kompletně zastřešenými tribunami má pojmout 30.000 sedících diváků.

Příběh Lužánek získal ocenění v Madridu

Příběh oživení stadionu za Lužánkami v Brně zvítězil v soutěži Stadium Business Awards v kategorii Udržitelnost a komunita. Ocenění převzali brněnští zástupci ve středu večer na slavnostním vyhlášení soutěže, které se uskutečnilo na ploše fotbalového stadionu Realu Madrid.

Za Lužánkami se představí Wembley United

Necelý rok po velkolepé rozlučce Petra Švancary se na zchátralém stadionu za Lužánkami uskuteční v sobotu fotbalová exhibice mezi výběry Brna a Wembley United. Domácí tým se představí pod hlavičkou Lužánky United a hrát za něj budou bývalí fotbalisté Zbrojovky, ale i dobrovolní brigádníci, fanoušci a představitelé města. Anglický celek tvoří britští fotbaloví manažeři. Utkání začne v 16:00, vstup je zdarma...

Brno opraví stadion Za Lužánkami, náklady nepřesáhnou 2 miliardy

Brno chce v následujících letech opravit chátrající stadion Za Lužánkami, který loni ožil při rozlučce s kariérou fotbalisty Petra Švancary. Do té doby se dlouhé roky nevyužíval. Náklady na opravu by neměly přesáhnout dvě miliardy korun, nyní se odhadují na 1,7 miliardy, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO)...

Ruina fotbalového stadionu v Brně znovu ožívá

Ruina stadionu Za Lužánkami v Brně znovu ožívá. Po rozlučkovém zápase Petra Švancary hostí další akce - velký futsalový turnaj i zápas v ragby, trénují na něm dorostenci Zbrojovky a spolek Věříme Zbrojovce, který nyní sportoviště obhospodařuje, se nevzdává naděje na jeho záchranu. Příběh kdysi slavného stadionu zaujal i britský list The Guardian.

Brno chce svěřit stadion za Lužánkami iniciativě Věříme Zbrojovce

Brněnská městská rada chce pronajmout stadion za Lužánkami iniciativě Věříme Zbrojovce, což je družstvo fanoušků, ve kterém figuruje také bývalý hráč Petr Švancara. Právě Švancara se na stadionu nedávno rozloučil s kariérou. Iniciativa bude moci využívat trávník a pořádat další akce. O schválení smlouvy dnes novináře informovala náměstkyně primátora Klára Liptáková (KDU-ČSL).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele