Městský stadión Články


Znojmo, Česko

Další články

Znojmo dostane od města 15 milionů na zaplacení dluhu

Znojemští zastupitelé schválili dotaci 15,2 milionu korun pro občanské sdružení 1. SC Znojmo mládež, aby mohlo zaplatit dluh za rekonstrukci trávníku na fotbalovém stadionu. Dnešní hlasování zastupitelstva vyřešilo svízelnou situaci, protože soud v pátek vydal předběžné opatření, kterým zakázal používání trávníku. Na něm se tak do pravomocného ukončení případu nesmí hrát ani trénovat.

Soud zavřel znojemskému klubu stadion

Okresní soud ve Znojmě předběžným opatřením zavřel znojemským fotbalistům stadion. Vyplývá to ze středečního usnesení, které ČTK poskytl ředitel firmy Prostavby Jaroslav Bubla. Firma se domáhá zaplacení dluhu 17 milionů korun za rekonstrukci trávníku v roce 2013.

Stadionu ve Znojmě pravděpodobně uzavření nehrozí

Znojemskému stadionu uzavření velmi pravděpodobně nehrozí. Na zasedání zastupitelstva to dnes řekl starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD) s odvoláním na právní posudek, který si město nechalo vypracovat. Zareagoval tak na slova ředitele firmy Prostavby Jaroslava Bubly.

Znojmo nezaplatilo rekonstrukci, hrozí mu uzavření stadionu

Znojemskému stadionu hrozí uzavření. Tvrdí to podnikatel Jaroslav Bubla, jehož firma Prostavby v roce 2013 rekonstruovala hrací plochu a položila vyhřívaný trávník za 17 milionů korun. Bubla ČTK řekl, že zatím nedostal ani korunu, proto se chce obrátit na soud, aby hřiště druholigového klubu zavřel pomocí předběžného opatření.

Znojmu svitla naděje na včasnou dostavbu stadionu

Znojmu svitla naděje na dostavbu stadionu ve stanoveném termínu do konce června. Prvoligový klub by měl dostat v nejbližší době z ministerstva školství dotaci 90 milionů korun, které jsou potřebné k dokončení stavebních prací. Znojmu pomohla podle deníku Sport jednání předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty s politickými a vládními špičkami.

Oprava znojemského stadionu stále nezačala

Práce na opravě stadionu ve Znojmě stále ještě nezačaly. Radnice předpokládá, že dělníci na stadion přijdou zhruba v půlce listopadu. Stále se přitom počítá s tím, že by na něm fotbalisté mohli odehrát jarní část první ligy. Ta začne v březnu.

Znojmo nemůže hrát první ligu na stadionu během přestavby

Znojmo, které brzy může slavit postup do první ligy, na dnešním ligovém shromáždění neuspělo s žádostí, aby mohlo nejvyšší soutěž hrát na svém stadionu během jeho přestavby. Kluby mu oznámily, že při rekonstrukci musí hledat dočasný azyl na stadionu splňujícím všechna prvoligová kritéria.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele