Fortuna Arena Články


Praha, Česko

Natland prodal stadion v Edenu firmě Kingwater Holdings

Investiční skupina Natland Group prodala svůj osmdesátiprocentní podíl ve společnosti Eden Sport Investments, která prostřednictvím společnosti E Side Property vlastní multifunkční arénu v pražském Edenu. Novým vlastníkem se stala společnost Kingwater Holdings Limited vlastněná Václavem Slavíčkem.

Natland Group většinovým vlastníkem Edenu

Investiční skupina Natland Group se stala většinovým vlastníkem fotbalového stadionu v Edenu. Společnost, která na jaře zachránila před krachem pražskou Slavii, převzala Synot Tip Arenu od dosavadního majitele firmy E Side Property, za níž stojí podnikatel Vladimír Kroužecký. Ten má nyní ve společnosti Eden Sport Investments Ltd., která zastřešuje skupinu firem kolem komplexu v Edenu, dvacetiprocentní podíl.

HN: Stadion v Edenu propadne bývalému majiteli Slavie Natlandu

Stadion v Edenu zřejmě změní vlastníka a propadne bývalému majiteli Slavie společnosti Natland Group. Ta měla Synot Tip Arenu v pražských Vršovicích v zástavě od současného vlastníka E Side Property, který podle informací Hospodářských novin nemá na splácení závazků.

Plzeň s Kodaní by mělo být vyprodáno

Odvetný zápas 4. předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Plzně a FC Kodaň bude příští středu v pražském Edenu zřejmě vyprodaný a utkání v Synot Tip Areně může dokreslit dvacetitisícová kulisa. Do prodeje by ale ještě mohly jít nevyzvednuté rezervace a vstupenky, které si pro své potřeby zajistila UEFA. Řádově prý jde až o stovky lístku. Ty tak ještě podle všeho budou k dispozici.

Finále Superpoháru 2013 bude hostit Eden

Stadion v pražském Edenu bude v létě 2013 hostit duel o Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy. Dnes o tom rozhodl ve švýcarském Nyonu výkonný výbor UEFA.

Příznivci Bohemians 1905 protestovali

Přibližně dvacet fanoušků Bohemians 1905 se dnes odpoledne shromáždilo před radnicí Prahy 10 na protest proti tomu, že příštích pět let musí jejich fotbalový klub hrát v sousedním, slávistickém Edenu, protože jeho vlastní stadion nesplňuje prvoligová kritéria.

Nejaktivnější fanoušci Slavie: Přestaneme chodit!

Fotbaloví fanoušci Slavie Praha dnes vydali prohlášení, které se týká případného stěhování vršovických Klokanů do jejich domova v Edenu.

Majoritní vlastník Bohemians 1905 usiluje o stěhování do Edenu

Bohemians 1905 by od příští sezony mohli hrát své zápasy v Edenu. Zástupci majoritního akcionáře vršovického klubu už o tom jednají s majitelem stadionu, jímž je společnost E-Side.

Reprezentace přivítá Skoty v Edenu a Španělsko na Letné

Čeští reprezentanti mají jasno v tom, kde budou hrát domácí zápasy kvalifikace mistrovství Evropy 2012. O duely s hlavními konkurenty se rozdělí dva největší pražské stadiony - letos na podzim proti Skotsku se bude hrát ve slávistické Synot Tip Areně, poslední domácí zápas proti Španělsku se uskuteční v říjnu příštího roku ve sparťanské Generali Areně.

Stadion Slavie dostal kolaudaci

Slavistický fotbalový stadion dostal po roce kolaudaci. Informoval o tom server Týden.cz. Marketingová ředitelka stadionu Kristýna Svobodová ČTK informaci potvrdila s tím, že rozhodnutí od stavebního úřadu přišlo dnes. Stadion je ale zkolaudován pouze pro fotbalová utkání, povolení pro koncerty nedostal.

Nový slávistický stadion zatím naplňuje očekávání

Před rokem, 7. května 2008, se naplnil sen mnoha generací fanoušků Slavie Praha. Tehdy byl slavnostně otevřen nový stadion v Edenu, kde na starém stadionu červenobílí naposledy hráli v květnu 2000. Očekávaní, které fanoušci, hráči i funkcionáři Slavie v nový stánek vkládali, zatím stadion naplňuje.

Praha 10 chce jednat o Edenu. Budou tam hrát i Bohemians?

Praha 10 chce jednat s majitelem stadionu Slavie v Edenu o případném majetkovém vstupu městské části do společnosti. Rozhodlo o tom dnes zastupitelstvo desáté městské části. Podle radnice je možné, že by na stadionu v Edenu hráli své zápasy i druholigoví Bohemians 1905.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele