Fortuna Arena Články


Praha, Česko

CEFC se do dvou týdnů stane majitelem stadionu v Edenu

Stadion v Edenu a Slávisté, kteří na něm hrají, budou mít do dvou týdnů stejného majitele - čínskou společnost CEFC. Na dnešní tiskové konferenci to potvrdil předseda představenstva Slavie a zástupce čínské skupiny Jaroslav Tvrdík s tím, že transakce bude dotažena do příštího domácího utkání s Jabloncem 30. dubna. Generálním ředitelem komplexu Eden se stane Martin Krob, který řídí i Slavii.

Čínskému majiteli Slavie už patří i stadion v Edenu

Stadion v Edenu již podle informací Hospodářských novin patří čínské společnosti CEFC, jež vlastní i Slavii Praha, která na stadionu hraje. Společnost ani klub informaci nepotvrdily. Podle předsedy představenstva Slavie a zástupce čínské skupiny Jaroslava Tvrdíka se v pondělí před ligovým zápasem s Hradcem Králové uskuteční mimořádná tisková konference.

Slavia asi odehraje poslední zápas sezony s Brnem na Strahově

Slavisté kvůli koncertům v Edenu nejspíš odehrají poslední utkání této ligové sezony s Brnem 27. května v azylu na stadionu na Strahově, kde už v minulosti nastupovali k domácím zápasům. Přitom o čtrnáct dní dříve při duelu s Duklou plánuje vedení slavnostně převzít vršovický stadion do svého vlastnictví.

Eden by měl nést Bicanovo jméno, Slavia řeší poslední ligové kolo

Stadion v Edenu by od května příštího roku měli definitivně převzít čínští majitelé pražské Slavie společnost CEFC a od tohoto data by aréna měla nést název legendy klubu Josefa Bicana. Druhému celku ligové tabulky však zároveň vážně hrozí, že kvůli kolizi s koncerty bude muset odehrát poslední kolo jarní části nejvyšší soutěže s Brnem mimo Eden.

Čínští majitelé Slavie jsou blízko ke koupi stadionu

Čínští majitelé Slavie jsou již blízko k převzetí vlastnictví stadionu v Edenu, do něhož hodlala společnost CEFC investovat 50 milionů eur a vybudovat tak národní stánek. Na twitterovém účtu to naznačil předseda představenstva pražského klubu a zástupce čínské skupiny Jaroslav Tvrdík. Podle mluvčího firmy CEFC je hotová finální dohoda a probíhají závěrečné právní a formální náležitosti.

Pelta chce udělat národní stadion z Edenu

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta už neuvažuje o výstavbě nového národního stadionu, ale o navýšení kapacity pražského Edenu. Na dnešním setkání s novináři také prohlásil, že je spokojen s podmínkami rámcové smlouvy o osamostatnění první a druhé ligy. Na dobré cestě podle něj je hledání nového sponzora pro nejvyšší soutěž.

Čínský majitel Slavie získá podle Tvrdíka většinový podíl v Edenu

Čínská společnost CEFC, která je od září majoritním vlastníkem pražské Slavie, se má brzy stát sedmdesátiprocentním majitelem stadionu v Edenu. Na twitterovém účtu o tom informoval místopředseda dozorčí rady pražského klubu a zástupce čínské skupiny Jaroslav Tvrdík.

Ústavní soud odmítl stížnost Prahy 10 blokující prodej Edenu

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost, kterou loni městská část Praha 10 podala s cílem zablokovat prostřednictvím předběžného opatření prodej vršovického stadionu v Edenu z předcházejícího roku. Radnice se tak snažila ochránit svou investici do dluhopisů zakoupených od brokerské společnosti Key Investments. ÚS označil stížnost za zjevně neopodstatněnou. ČTK to dnes řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Reprezentace bude hrát kvalifikaci s Lotyšskem v Edenu

Česká reprezentace sehraje březnový domácí zápas evropské kvalifikace s Lotyšskem v pražském Edenu. Na stadionu Slavie se tým Pavla Vrby v bojích o Euro 2016 představí poprvé. Vstupenky se začnou prodávat v sobotu.

LN: Praha 10 podala stížnost k Ústavnímu soudu na prodej Edenu

Městská část Praha 10 podala k Ústavnímu soudu stížnost, jejímž cílem je zablokovat prodej vršovického stadionu v Edenu z první poloviny loňského roku. Radnice se tak snaží ochránit svou investici do dluhopisů koupených od brokerské společnosti Key Investments. Napsaly to Lidové noviny (LN).

Vlastník stadionu v Edenu se podle aktualne.cz soudí se Slavií

Vlastník stadionu v Edenu se podle serveru aktualne.cz rozhodl soudit se Slavií Praha, která hraje v Edenu své domácí zápasy. Majiteli multifunkční arény se nelíbí, jakým způsobem platí klub nájemné.

Vlastník stadionu v Edenu uvažuje o zvýšení kapacity

Vlastník stadionu v pražském Edenu uvažuje o zvýšení jeho kapacity. Podle deníku Insider zadal firmě Hochtief, která stadion v roce 2008 postavila, studii na jeho možné rozšíření. Přitom zatím stále ještě není vyřešena otázka splácení dluhopisů, z nichž byla výstavba financována.

Superpohár pro nás není ziskový, tvrdí majitel Eden Areny

Přestože pražská Eden Arena bude hostit Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov a vítězem Evropské ligy Chelsea, její majitel z toho nebude mít žádný zisk. Náklady na úpravy stadionu totiž přesáhnout částku, kterou UEFA za pronájem stadionu zaplatí.

Stadion v Edenu byl převeden na novou firmu

Multifunkční aréna v pražském Edenu, která je domovským stánkem Slavie, má formálně nového vlastníka, ale majitel zůstává stejný. Kladenský advokát Václav Slavíček převedl stadion na svou novou akciovou společnost Vinet, aby přilákal investory. Na dnešní tiskové konferenci ujišťoval, že věřitele změna nijak nepoškodí.

Soud odmítl insolvenční návrh na firmu vlastnící stadion v Edenu

Městský soud v Praze dnes zamítl návrh města Sokolov na insolvenci společnosti E Side Property, která vlastní multifunkční arénu v pražském Edenu, domovský stadion fotbalové Slavie. Sokolovská radnice nedoložila, že se firma nachází v úpadku. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku. Sokolov se může proti rozhodnutí odvolat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele