Další články

Guardiola po zisku Superpoháru ocenil touhu po vítězství, pochválil i Edersona

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola si po zisku Superpoháru UEFA pochvaloval, že i po minulé úspěšné sezoně ze svého týmu cítí chuť vyhrávat. "Citizens" v Pireu udolali Sevillu po výsledku 1:1 a 5:4 v penaltovém rozstřelu.

Evropský Superpohár ovládl Manchester City. Naděje vzdorující Sevilly vyhasly v penaltách

Manchester City porazil Sevillu v Superpoháru UEFA 2:1 po pokutových kopech, a získal tak první trofej z této jednozápasové soutěže. Utkání se pro něj ovšem nevyvíjelo dobře. Andalusané se v řeckém Pireu prezentovali atraktivním a takticky vyspělým výkonem, což zužitkoval ve vedoucí gól ve 25. minutě perfektně hlavičkující Youssef En Nesyri. Rojiblancos byli nebezpeční i po změně stran, jenže po hodině hry nastal zlom, kdy se prosadil Cole Palmer, jenž poslal duel do penalt. V nich byli úspěšnější Citizens, a španělský klub tak potvrdil roli nejméně úspěšného účastníka evropského Superpoháru, když neproměnil v titul už šestou šanci ze sedmi.

Manchester City vyzve v boji o Superpohár Sevillu. Ta Angličany ještě nikdy neporazila

Ve středu večer se budou oči mnoha fanoušků kvalitního fotbalu upínat do čtvrtého největšího řeckého města. Na Georgios Karaiskakis Stadium v Pireu se totiž odehraje Superpohár UEFA a na trofej se těší Sevilla s Manchesterem City.

Real nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů, řekl kapitán Frankfurtu

Real Madrid v Superpoháru UEFA v Helsinkách názorně předvedl, co Eintracht Frankfurt čeká v Lize mistrů. Tak komentoval středeční porážku 0:2 kapitán německého celku Sebastian Rode. Jeho tým, úřadující vítěz Evropské ligy, se v novodobé historii představí v "milionářské" soutěži poprvé.

Máme silný, motivovaný tým, který chce neustále vyhrávat, řekl Ancelotti

Podle trenéra Realu Madrid Carla Ancelottiho bylo středeční utkání Superpoháru UEFA v Helsinkách proti Frankfurtu těžší, než očekával. Jeho svěřenci zvítězili 2:0 a rekordním pátým triumfem vyrovnali počin AC Milán a Barcelony. Italský kouč nepochybuje, že "Bílý balet" je motivovaný a chce nadále vyhrávat. Pochválil i kapitána Karima Benzemu.

Real odstartoval sezonu ziskem 98. trofeje v historii klubu. Benzema překonal legendárního Raúla

Bílý balet jakožto vítěz Ligy mistrů potvrdil ve finále evropského Superpoháru roli favorita a po výhře 2:0 nad Frankfurtem oslavil svou první trofej v nové sezoně. Na výhře se jedním gólem podílel také Karim Benzema, který tak v historické tabulce střelců Bílého baletu předběhl na druhém místě Raúla.

Real Madrid s Frankfurtem se utkají v Helsinkách o evropský Superpohár

Real Madrid a Eintracht Frankfurt se ve středu v Helsinkách utkají o Superpohár UEFA. Zatímco "Bílý balet" si zahraje o prestižní trofej už poosmé a bude útočit na rekordní pátý triumf Barcelony a AC Milán, německý celek čeká ve finské metropoli premiéra. Souboj vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy začne na Olympijském stadionu ve 21:00.

Superpohár jsme vyhrát neměli, ale na výkon musíme být hrdí, prohlásil Moreno

Navzdory prohře v penaltovém rozstřelu s Chelsea ve středečním Superpoháru UEFA cítil útočník Villarrealu Gerard Moreno hrdost na výkon svého týmu. Výhrady k němu neměl ani trenér Unai Emery. Moreno ocenil i fanoušky, kteří přijeli "Žlutou ponorku" podpořit do Belfastu.

Střídání brankářů nebylo podle Tuchela spontánní, ale připravené už od února

Předem promyšlené, byť z pohledu fanoušků nečekané střídání učinil trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel ve středečním Superpoháru UEFA proti Villarrealu. Minutu před koncem prodloužení gólmana Édouarda Mendyho nahradil Kepa Arrizabalaga, který v penaltovém rozstřelu zneškodnil dva pokusy a pomohl "Blues" k triumfu.

Chelsea získala i Superpohár. Penalty rozhodlo netradiční střídání gólmanů

Chelsea po Lize mistrů získala další prestižní trofej a odnáší si domů z Belfastu také Superpohár. Měla nervy ze železa, protože o vítězi duelu s Villarrealem musely rozhodnout až penalty. A ty zvládli Tuchelovi svěřenci díky střídajícímu brankáři Kepovi lépe.

O Superpohár UEFA si v Belfastu zahrají Chelsea a Villarreal

Chelsea a Villarreal se ve středu v Belfastu utkají o Superpohár UEFA. Tradiční souboj úřadujících vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy začne ve 21:00 na stadionu Windsor Park. Chelsea, která v posledním finále LM v Portu porazila Manchester City 1:0, si o evropský Superpohár zahraje už popáté.

Bayern v Superpoháru UEFA po prodloužení porazil Sevillu

Bayern Mnichov porazil v Superpoháru UEFA Sevillu 2:1 po prodloužení a po triumfu v roce 2013 v Praze ovládli soutěž podruhé v historii. V normální hrací době skončil duel mezi vítězem Ligy mistrů a šampionem Evropské ligy 1:1. Bavorský celek v letošním kalendářním roce získal už čtvrtou trofej, když triumfoval i v bundeslize a Německém poháru.

Sevilla cítí šanci na první trofej. Vítězům Ligy mistrů se v Superpoháru moc nedaří

Čtvrteční večer naplánoval fotbalovým fanouškům naprosto jasný program. V prostorách Puskás Arény v Budapešti se totiž do sebe pustí Bayern Mnichov a Sevilla. Vítěz ovládne Superpohár, což není zrovna nejblyštivější trofej, ale jména dvou uchazečů jsou rozhodně zárukou perfektního zážitku.

Starosta Budapešti nechce fanoušky na Superpoháru

Starosta Budapešti Gergely Karácsony nesouhlasí s účastí diváků na čtvrtečním Superpoháru v maďarské metropoli mezi Bayernem Mnichov a Sevillou. Evropská fotbalová unie UEFA se rozhodla na rozdíl od dosavadních pohárových zápasů hraných po koronavirové pauze fanoušky na stadion pustit. Do Puskás Arény s kapacitou 67 tisíc míst může přijít až 20 tisíc diváků.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele