finále
19.05.2012 16:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 5:1

Fotbalisté Hearts dokázali alespoň částečně napravit zpackanou sezónu a po jasné výhře 5:1 nad konkurentem z Hibernian získávají trofej pro vítěze skotského poháru. Tím tak uzavřeli další ročník skotské nejvyšší soutěže. Hrdinou zápasu se stal loučící se český krajánek v dresu Srdcí Rudolf Skácel, který dokázal dát dvě branky a výrazně tak přispěl k vysokému vítězství. Hibernian nemusí být se současným ročníkem až zase tak zklamáno.

Záchrana v soutěži a finále poháru rozhodně není to pravé ořechové, nicméně přeci jen se to počítá. Domácí se během půlhodiny dostali do dvoubrankového vedení, ovšem domácí se ještě vrátili do zápasu brankou těsně před koncem úvodního dějství. Ovšem vstup do druhého poločasu se jim nevyvedl, když během pěti minut inkasovali hned dvakrát a bylo po zápase. Čtvrt hodiny před koncem utkání uzavřel gólový účet zápasu Skácel.

Hearts se dostalo do vedení po svém prvním rohovém kopu, když po následných soubojích ve vzduchu spadl míč přímo na nohu Darrenu Bártovi a ten propálil před sebou vše, co mu stálo v cestě. Ve 27. minutě se trefil Skácel, který dostal přihrávku na hranici pokutového území od Iana Blacka a z otočky zakončil k tyči, i když mu pomohla lehká teč Jamese McPaka. Ovšem právě on snižoval ve 41. minutě, který po centru Toma Soarese střílel do prázdné branky.

Jenže po pauze jako by Hearts zapnulo na vyšší stupeň a okamžitě si pojistilo výhru. Dvě minuty po přestávce zatáhl Pa Saikou Kujabi ve vápně za dres Susa a sudí odpískal penaltu, navíc Kujabi musel jít po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Tu s přehledem proměnil do protipohybu gólmana Danny Grainger. V 50. minutě dorazil oslabeného soupeře Ryan McGowan, který po krásném centru zakončoval hlavou. Na konečných 5:1 pro Hearts upravoval v 75. minutě Skácel, který opět z hranice vápna vypálil tvrdě k tyči.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts jasně

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Něco jako Olomouc, tak ať to po těch letech vyhrajou

Reagovat
cubinho

Hearts

Reagovat
tulen

Srdiecka 3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Ať se Skácel rozloučí gólem a trofejí

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to velkolepe finale ktore moze skoncit hocijako...

Zelal by som Hibs prvu trofej tohto druhu za vse 100 rokov, to cakanie x-generacii uz je nekonecne.

Obaja hovoria ako o najvacsom zapase svojej historie takze bude to divoke.

Predlzenie a potom Hibs...

Reagovat
REPLIKATOR

Rudi goool

Reagovat
smazaný uživatel

proč od nich Rudi odchazi když mu to tam tak jde?

Reagovat
REPLIKATOR

Skácel 2 góly Hlavně ten druhý byl dost dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele