finále
21.05.2011 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Celtic si spravil náladu triumfem ve Skotském poháru

Celtic si alespoň částečně vynahradil zklamání z ligové sezóny, když ve finále Skotského poháru porazil 3:0 Motherwell a po pětatřicáté v historii získal ceněnou trofej. Celtic dostal na promoklém Hampdenu do vedení krátce po půlhodině hry Ki, ve druhé půli si navíc vstřelil vlastní gól Craigan a na konečných 3:0 v závěru upravil Mulgrew.

Celtic zahrozil už po dvou minutách hry, Hooper však stál v ofsajdu. Na druhé straně se k míči dostal Gunning, ale Majstorovič zakročil. Tón hry odpovídal nevlídnému počasí, v úvodních dvaceti minutách nepřišla ani jedna výraznější akce. Jednu z mála příležitostí pohřbil pod tlakem Hutchinsona slabou hlavičkou Samaras. První střela na bránu přišla až ve 32. minutě hry a rovnou znamenala vedení Celticu. Jihokorejec Ki si naběhl na přihrávku Commonse a přesnou střelou do rohu brány překonal gólmana Randolpha.

O tři minuty později se k dalekonosné ráně odhodlal Gunning a míč také s pomocí větru zasáhl brankovou konstrukci. Majstorovič unikl červené kartě, když na okraji pokutového území zahrál rukou, rozhodčí ho však jen varoval a Gunningův volný kop bránu neohrozil. Také po přestávce byli aktivnější hráči Celticu, ale centr Izaguirreho byl tečován a s patičkou Hoopera si poradil Randolph. V 54. minutě otestoval gólmana Forstera Humphrey a míč jen těsně minul bránu.

Samaras mohl zvýšit vedení Celticu, když se dostal pokutového území, ale pod nátlakem nedokázal akci zakončit a střelu Mulgrewa zablokoval Hateley. Lépe si měl o chvíli později poradit Commons, který překonal Randolpha, ale Hutchinson míč dokázal vykopnout a krátce poté jeho další střelu brankář chytil. Druhý gól Celticu zařídil Wilson, jehož střelu nešťastně tečoval Craigan za záda svého gólmana. Pět minut před koncem utkání navíc zahrál fantastický volný kop Mulgrew a zvýšil na konečných 3:0 pro Celtic.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
Krausio_Real_M

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Rangers!

Reagovat
smazaný uživatel

WE ARE BLUE

WE ARE WHITE

WE ARE GLASGOW DYNAMITE

Reagovat
smazaný uživatel

Kopirka

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu je nutne cpat sem ty vase modry rikanky,kdyz uz jste z kola ven,priste sem muzou zacit psat i fandi Madridu,Ajaxu atd at je tu co nejvic prispevku co nejsou k tematu.A zacinam mit dojem,ze i ja znam vic Hunskych popevku nez ty zarytej fanda je to porad dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

come on you Celtic!

trošku OT k tomu...: http://www.youtube.com/watch?v=ZCAN_F-nPC8 ach <3

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic je v takom psychickom rozklade ze ma jeho lapsus zajtra vobec neprekvapi.

Pred sezonou sa ine ako titul nebral teraz im bude dobry uz aj pohar.

Je zvlastne ze Lennon nadalej poziva doveru vedenia a najma fanusikov i ked k tomu zrejme viac nez vykony muzstva prispeli tie neslavne bombove vyhrazky.

Ked si vezmeme ze za rok sa vystriedalo v Celticu viac nez 50 hracov tak je na povazenie ze hoci Lennon kader prebudoval podla obrazu svojho moze sa kludne stat ze tento rok ziadnu trofej neziskaju. Vsade inde by mal padaka ale Skotsko je trochu iny kraj...

Motherwell ked chce vie, pripravovali sa u nas v Murray Parku, najlepsom treningovom centre na svete. Dufam ze Coisty svojmu staremu kamosovi McCallovi nieco poradi a Well ziska prvu trofej po 20 rokoch.

Reagovat
smazaný uživatel

o nasem rozkladu si dovolim zapochybovat,predchozi finale poharu(IC) nas nijak nerozhodilo,byl to z vasi strany solidni vykon a stastny gol v ET,to liga ta nas samozrejme vytocila,ale tu si nas klub prosral sam a i kdyz vedel ze jste bod nad nama,tak nalozil po Killies 2,Srdcim 3 a Motherwellu 4,takze si nemyslim ze to by byla ukazka toho psychickeho rozkladu.Mozna kdyby Srdce a KIllies nehrali s vama tak vlazne a jako bez chuti vyhrat jeste se mohla liga zamotat,ale dost uz o lize,je vase a pravem,tecka.

Pohar na Hampdenu je svatek,Motherwell citi sanci neco dokazat,ale to se nestane,hlavne jsem rad ze Commons bude fit,ten chlapik umi vyhrat zapas.Letos se u nas opravdu hracu tocilo mnoho,ale tym kterej ted mame je silny na vsech postech(i kdyz obrana je tradicne silna o malinko mene) a ma na to neco dokazat.Lennon svoji prvni staci zvlada bravurne,hrajeme pekny fotbal,nevidim duvod proc by mel koncit po sezone kde se prohrala liga o 1bod.Navic za nim stoji nejen hraci a vedeni,ale i cele Irsko,pulka Skotska,ctvrtina Ameriky a Australie a zbytek,ta ligova prohra nebyl nas konec,to je jen zacatek

Reagovat
smazaný uživatel

zaciatok coho? akurat neuspechov a pohladov na vytrinu plnu poharov na Ibrox

ten dvorny zrzavy saso uz mal tolko casu a moznosti nato aby nieco ukazal a zatial okrem gesta zatatych pasti po prehajdakanych tituloch. Ze mu to vobec zerete

Ak ste NIC nevyhrali teraz ked bol Rangers V KRIZE tak odteraz ked ide zbrojit uz nevyhrate naozaj NIC.

follow follow.

PS: Zmente si nazov klubu na Teltic. Lebo ste len take teliatka.

Teltic

Even

Lost

To

Inverness

Caley.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedem,Motoráci

Reagovat
smazaný uživatel

Motoraci rict jim to takhle do oci to by chtelo i kus odvahy

Reagovat
smazaný uživatel

no jo,ono to asi znamená něco jako dobrá matka,ten Motherwell,ale nevím,jaký mají původní gaelský název

Reagovat
smazaný uživatel

Tobar na Máthar s takovou tou obrácenou čárkou nad a

Reagovat
Ferguson6

J8dam si nechcú Šaláty pokaziť takú peknú sezónu a Motherwellu to pustia. A možno ani nebude treba, Motherwell si to ukope aj sám

Reagovat
FC Porto FC

Celtic !!!!!!! Proč vyhráli ligu Rangers

Reagovat
REPLIKATOR

Protože jsou lepší

Reagovat
czech_mira

nejsou!!

Reagovat
smazaný uživatel

Obliect sa na finale pohara ako na nakup do Tesca to je cely Lennon

Reagovat
smazaný uživatel

Co mel? Teplakovku?

Reagovat
Ferguson6

a čo iné??

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho videl na fotce v obleku pred tim zapasem v Hampdenu, tak jsem netusil, ze se pak prevlikl

Reagovat
smazaný uživatel

no vies, prsalo chybal mu uz len parazol ako mal kedysi McClaren

je to saso pocmarany. podla mna tym svojim stylom koucovania hracom len skodi.

tam treba racionalne uvazujuceho muza s pokojom a rozvahou.

udajne ma uz isty novy kontrakt na dlhe obdobie.

to bude zas poharov vo vitrine Ibroxu

Reagovat
Ferguson6

ved to je len dobre, že Šalátom škodí A keď im to povedia fanúšikovia Rangers, tak sa ho budú ešte naschvál zastávať, čo je ešte lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci Slovenský!!! naučte se raději hrát hokej a neserte se do Celticu! máme pohár a ten nám už nikdo neveme !

Reagovat
smazaný uživatel

aspon nieco vyhrali.Najprv by mali posilnit o nejakych hracov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele