základní část, 31. kolo
02.04.2011 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Hamilton Academical 3:1

St. Mirren udělal nesmírně důležitý krok k záchraně, Hamilton naopak k sestupu, v Paisley totiž prohrál 1:3. Hosté přitom po první půli vedli gólem Davida Buchanana, ve druhém poločase však zavelel k obratu kanonýr Michael Higdon a hattrickem otočil výsledek ve prospěch domácích.

První šance zápasu byla vidění po deseti minutách, když McGowan posílal střílený centr, nikdo ho však nevyužil. Krátce poté střílel na druhé straně zdálky Neil a míč trefil brankovou konstrukci. Před půlhodinou hry poslal Hasselbaink míč McAlisterovi, gólman Gallacher však jeho střelu vytěsnil. Deset minut poté byl v souboji jeden na jednoho Flavio Paixao s Gallacherem, brankář St. Mirrenu však znovu nechyboval a míč zablokoval.

Dvě minuty před koncem první půle se odhodlal ke střele Buchanan a jeho povedená střela trefila horní roh brány St. Mirrenu, 0:1. Po přestávce zahrávali domácí rohový kop, Černý ale vyrazil zakončení Maira. Neprosadil se ani Thomson, který v zajímavé šanci trefil pouze postranní síť. Po hodině hry se však St. Mirren dočkal a Higdon ho vrátil do hry.

Vysoký útočník si naběhl na centr van Zantena a hlavičkou poslal míč za záda Černého, 1:1. Dvě minuty na to navíc Canning fauloval v pokutovém území McGowana a uviděl červenou kartu, Hamilton tak dohrával pouze v deseti. S penaltou si Higdon poradil a otočil výsledek na 2:1. S Hamiltonem to nevypadalo vůbec dobře, po dobré práci Darga navíc znovu dostal míč Higdon a potřetí překonal bezmocného českého gólmana. Accies se nedokázali vrátit do zápasu a St. Mirren tak slaví důležité vítězství 3:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele