o udržení, 34. kolo
25.04.2011 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Inverness Caledonian 0:3

Inverness se sice těsně nevešlo do nejlepší šestky, ovšem ve skupině o udržení předvádí v tuto chvíli velmi solidní výkony. Dokázalo totiž jasně zvítězit na půdě St. Johnstone a v tabulce si vytvořilo čtyřbodový náskok. Navíc má utkání k dobru, ovšem hraje s favorizovaným Celticem a proti němu se v zisk bodů příliš věřit nedá. Caledonian se dostalo jako první celek z dolní poloviny SPL přes hranici čtyřiceti bodů a určitě chce tuto příčku udržet.

I když to v půlce sezóny vypadalo, že nováček soutěže už v žádném případě nemůže přijít o horní patra tabulky, tak i přes špatnou formu v té druhé může hodnotit tento rok jako úspěšný. Po jednom roce stráveném ve druhé lize je záchrana určitě úspěchem a prozatímní sedmé místo něčím navíc. St. Johnstone v tuto chvíli okupuje deváté místo se čtyřiatřiceti body a také nemusí úplně smutnit, na loňského nováčka to není špatné umístění.

O svou pozici sice ještě bude muset bojovat, zezadu se tlačí hlavně Aberdeen, ale také i St. Mirren. Domácí duel v McDiarmid Parku si prohrálo v polovině druhého dějství. Hosté šli do vedení deset minut před pauzou a poté v 70. minutě zvyšovali již na 3:0, nebylo tak co řešit. Přitom úvodní půlhodina zcela patřila domácím, kteří si vytvářeli jednu šanci za druhou. Vše vyvrcholilo nastřelenou tyčkou po střele Alana Mayburyho. Jenže nebylo to nic platné.

Na druhé straně totiž přišel trest v 36. minutě. Rohový kop Shanemu Sutherlandovi se sice po nepovedeném centru vrátil autorovi na kopačku, ovšem ten druhý už stál za to. Přistál přímo na hlavě Chrise Innese a ten nikým nehlídán nekompromisně pokořil gólmana Graema Smithe. Domácí chtěli srovnat těsně před pauzou kroucenou ranou Chrise Millara, jenže ta nakonec skončila těsně nad břevnem. Hosté se ve druhé půli osmělili a tentokráte tlačili.

A z tlaku dokázali vytěžit po dvanácti odehraných minutách druhou branku. Po excelentním průniku se dostal až do vápna Aaron Doran a kroucená rána zapadla přímo do horního rohu. To ovšem nebylo vše. Za dalších třináct minut po kombinaci Adama Rooneyho se Sutherlandem se dostala přihrávka až k Richiemu Foranovi a ten přízemní střelou mezi obránci uzavřel gólový účet klání na konečných 3:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele