o titul, 36. kolo
08.05.2011 13:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 0:2

Svěřenci Neila Lennona dokázali ještě dvě kola před koncem udržet reálnou naději na mistrovskou trofej a z Rugby Parku si odvezli velmi cenné tři body po výhře 2:0. Na vedoucí Jezdce nyní ztrácejí jeden bod a dvě kola před koncem budou stále čekat na zaváhání soupeře. O trefy hostů se postarali Scott Brown a Cris Commons.

Celtic vstoupil do prvního poločasu aktivněji, jenže v úvodní čtvrthodině žádné zázraky nepředváděl. Poté se hra srovnala a utkání se odehrávalo spíše ve středu hřiště. Až do 30. minuty stojí za zmínku snad pouze střela Commonse, která šla hodně nad. Ve 32. minutě už ale došlo k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky. Po faulu Manuela Pascaliho se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů Commons a jen o centimetry přestřelil. Stejný hráč se o minutu později radoval z úvodní branky po přihrávce Daryla Murphyho, jenže pomezní měl praporek nahoře a branka tak kvůli ofsajdu neplatila.

Hned na to zahrozil na druhé straně Alexei Eremenko, avšak brankář Fraser Forster balón bez větších problémů chytil. Tři minuty před přestávkou se na hranici vápna elegantně uvolnil Eremenko, jeho rána pravačkou šla ale o dva metry vedle tyče. Když už se ale chýlilo úvodní dějství ke svému konci, tak v poslední minutě otevřel skóre Scott Brown. Po autovém vhazování poslal dlouhý balón na zadní tyč Murphy. Tam ho zpátky do středu vápna hlavičkoval Forrest a Brown akrobaticky uklidil hlavou balón do sítě - 0:1.

Druhý poločas byl, co se týče šancí, ještě chudší. Až do poloviny tohoto dějství v podstatě nebyla k vidění jediná příležitost. Teprve v 68. minutě se prosadil Celtic a to hned dokonce gólově. Commons napřáhl z velké vzdálenosti a zamířil přesně přímo do pravého horního rohu za bezmocného gólmana Camerona Bella. Následně hrozili opět zelenobílí především z rohových kopů, avšak k žádnému vážnějšímu ohrožení branky nedocházelo.

V závěrečné čtvrthodině drželi balón na kopačkách Killie, jenže zkušený celek z Glasgowa soupeře ke své brance nepustil a duel si s přehledem pohlídal. V nepříliš divácky atraktivním zápase tak vskutku zvítězil zaslouženě. V příštím kole zavítá Celtic na Tynecastle Stadium, kde narazí na Hearts a opět si pojede pro tři body, Kilmarnock se v přímém souboji utká s Motherwellem a určitě bude spokojen i s bodem, který mu s devadesátiprocentní určitostí zajistí pátou pozici.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele