o udržení, 36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Mirren FC 1:0

Inverness podle očekávání zvítězil gólem Adama Rooneyho 1:0 nad St. Miirrenem a do tabulky si připisuje další tři body. St. Mirren se i kvůli výhře Hamiltonu musí i nadále obávat o své setrvání v soutěži.

Inverness nastoupil oproti utkání s Celticem se šesti změnami a na hře to bylo poznat. V úvodních deseti minutách byla k vidění jen dalekonosná střela z volného kopu McLeana, která však přeletěla bránu. Ve 13. minutě se Higdon probojoval přes defenzivu Invernessu, jeho zakončení ale šlo mimo bránu. Na druhé straně přišla první střela až ve 26. minutě, kdy MacDonald našel záložníka Dorana, který šel jeden na jednoho proti brankáři, Gallacher ale jeho pokus zablokoval a Foran míč nedokázal usměrnit do brány.

Krátce před přestávkou přihrál Gillet Odhiambovi, ale ten mířil mimo. Deset minut po startu druhého poločasu byly konečně k vidění zajímavější akce, Tuffey vyrazil střelu Higdona a během třiceti sekund chytil na druhé straně Gallacher střelu Forana. Domácí mohl dostat do vedení Rooney, ale jeho střela skončila na brankové konstrukci. Tuffey poté chytil pokus McGowana, domácí ale museli dohrávat zápas v deseti, když za faul na Maira uviděl červenou kartu zkušený Duncan.

Příchod Rooneyho za MacDonalda byl skutečně trefou do černého, útočník totiž nastřelil brankovou konstrukci ještě dvakrát, než pět minut před koncem utkání rozhodl o vítězství Invernessu, kdy nedal Gallacherovi žádnou šanci. Cílem domácího manažera Terryho Butchera je padesát bodů a pokud Inverness zvítězí ještě v jednom utkání, této hranice dosáhne, St. Mirren je naopak pouze tři body před posledním Hamiltonem.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele