o udržení, 37. kolo
11.05.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Hibernian FC 2:0

Góly Richieho Forana a Nicka Rosse v každém z poločasů rozhodly o vítězství Invernessu 2:0 nad Hibernianem. Foran poslal Inverness do vedení po čtyřiceti minutách svojí hlavičkou a krátce po startu druhé půle přesně mířil z okraje pokutového území mladík Ross.

První šanci měl Hibernian, po devíti minutách mířil těsně mimo bránu Vaz Te, který dorážel zablokovaný volný kop Taggarta. Uprostřed první půle se po volném kopu Sutherlanda dostal k hlavičce Munro, ale gólman Jakub Diviš byl připraven. Vaz Te zahodil další příležitost po půlhodině hry, kdy nedokázal usměrnit centr Taggarta do brány. Krátce poté mířil po přihrávce Millera pouze nad bránu Wotherspoon. Po čtyřiceti minutách hry to byl Inverness, kdo otevřel skóre utkání, když si Foran naběhl na centr Tokelyho a překonal českého brankáře, míč se však do brány odrazil až od brankové konstrukce a Rooney ho pro jistotu ještě dorazil do sítě, 1:0.

Jen šest minut po startu druhého poločasu vedl sedmý klub tabulky už o dvě branky, Rooney poslal dlouhý centr směrem k bráně Hibs, míč převzal na okraji pokutového území Ross a s přispěním tyče skončil míč podruhé v bráně, 2:0. Hibs mohli snížit poté, když Vaz Te našel volného Wotherspoona, ten ale bránu přestřelil. Hosté byli možná ještě blíže po střele Towella, gólman Tuffey však zasahovat nemusel. Po hodině hry se předvedl gólman Diviš, který si efektivně poradil s nízkou střelou Rooneyho. Jak se utkání blížilo ke konci, první šanci v nejvyšší soutěži dostal teprve šestnáctiletý hráč Liam Polworth, který se tak stal historicky vůbec nejmladším hráčem prvního týmu Invernessu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele