o udržení, 35. kolo
30.04.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - St. Johnstone FC 1:2

St. Johnstone získal díky gólu Kevina Moona z nastavení zápasu na hřišti Hibernianu cennou výhru 2:1. Domácí, za něž nastoupil i český gólman Jakub Diviš, přitom v utkání vedli gólem Akpa Sodjeho, ve druhé půli však srovnal Liam Craig a Moon vystřelil St. Johnstonu tři body.

Odchovance Slavie Praha, jenž odchytal za Hibs svůj debutový zápas, brzy otestoval MacDonald. Na druhé straně se ke střele dostal Vaz Te, ale Enckelman míč vytěsnil. Uplynulo 23. minut, když se domácí ujali vedení. Sodje využil přihrávky Hanlona a poslal míč za záda gólmana Enckelmana, 1:0. Vaz Te mohl po půlhodině hry ještě zvýšit vedení domácích, ale nepřihrál volnému Boothovi a Enckelman jeho pokus zastavil.

Krátce po přestávce vystřelil na bránu St. Johnstonu Hanlon, gólman si však poradil. Po centru Sodjeho měl šanci Stevenson, Maybury ale pomohl svému brankáři a míč odkopl. Po hodině hry nastřelil brankovou konstrukci Vaz Te a na druhé straně poslal míč nad bránu Maybury. Vyrovnávací gól přišel 16 minut před koncem zápasu, kdy si Craig naběhl na rohový kop Graingera a přesným zakončením ukončil téměř 800 minut dlouhé čekání St. Johnstonu na ligovou branku. Po dobré práci Mayburyho střílel MacDonald, ale Dickoh míč dokázal zablokovat. St. Johnstone přesto trochu překvapivě vybojoval výhru, Craig v nastavení přihrával a Moon zařídil výhru St. Johnstonu 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele