základní část, 31. kolo
03.04.2011 13:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 2:2

V derby mezi Hibernianem a Heart of Midlothian bylo skutečně nač se dívat a utkání bylo napínavé až do samého konce. Hearts šli brzy do vedení gólem Stevensona, domácí však udrželi krok a z penalty srovnal Miller. Ve druhé půli se na branku čekalo až do závěrečné desetiminutovky, kdy nejprve dostal Hibs do vedení Vaz Te, ale krátce na to srovnal na konečných 2:2 Elliott.

Do první šance se dostal Riordan, jeho střela však postrádala na přesnosti. Hearts, jenž se od úvodu museli obejít bez zraněného Rudolfa Skácela, odpověděli a Driver poslal míč Elliottovi, jeho střela však skončila v náručí gólmana Browna. Levý bek Hibs Callum Booth vyslal nízkou střelu z okraje pokutového území, MacDonald si však lehce poradil. Nebezpečná byla situace po rohu Stevensona, míč však dostal Elliott na hruď a gólman tak s jeho zakončením neměl problémy.

Krátce poté pohrdl velkou příležitostí Bouzid, jehož hlavička po volném kopu Thomsona netrefila bránu. U zrodu vedoucí branky Hearts byl Driver, jehož centr získal Stevenson a přesnou střelou zajistil hostům vedení. Hearts se po gólu nikam nehnali a vypadali jistě, vše ale zhatil faul Zaliukase. Ten nestačil Sodjemu a v pokutovém území ho poslal k zemi, načež uviděl červenou kartu. S pokutovým kopem si Miller poradil a srovnal na 1:1.

Hearts byli po vyloučení uvězněni na vlastní polovině a málem obdrželi druhou branku, Dickoh však Boothův centr poslal hlavou pouze nad bránu. Hibs měli po přestávce skvělou příležitost k otočení výsledku, když Miller našel volného Palssona, jeho nepovedená střela však přeletěla bránu. Další příležitost měl Riordan, jeho zakončení ale dokázal MacDonald vytěsnit.

V závěrečných deseti minutách se hra zatraktivnila, Vaz Te dostal míč od Wotherspoona a otočil výsledek na 2:1. O tři minuty později přišla ojedinělá šance Hearts ve druhém poločase, Webster prodloužil Thomsonův centr do pokutového území a Elliott celou akci zakončil vyrovnávací brankou. Hibs se dál snažili o vítězný gól, MacDonald si ovšem poradil se střelami Riordana i Thornhilla a pomohl Hearts k remíze 2:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele