o titul, 36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 4:0

Fotbalisté Dundee United si definitivně dvě kola před koncem zajistil jistotu čtvrtého místa a stále mohou myslet na třetí pozici Hearts, od které jsou nyní vzdáleni už pouze na pět bodů. K tomu se s Hearts utká ještě v přímém souboji v posledním kole a šance proto žije. Ovšem United musejí vyhrát na Ibrox Parku proti Rangers a doufat, že Srdce neuhrají ani bod s Celticem. A tak už jim čtvrtá příčka zaručující kvalifikaci Evropské Ligy nejspíš zůstane.

Naopak Motherwell zůstává na šesté příčce s pětačtyřiceti body a pokud Kilmarnock v nedělní dohrávce porazí v domácím prostředí Celtic, tak jeho šance na vylepšení současné pozice bude opravdu mizivá. Motherwell byl v sobotním duelu na Tannadice sestřelen jednou hvězdou za pouhých devětačtyřicet minut. Jon Daly navíc vsítil svůj hattrick za neuvěřitelných třináct minut a poslal krátce po přestávce soupeře naprosto do kolen.

Daly tak zařídil svou šestou, sedmou a osmou trefu v sezóně a společně s Johnym Russelem je druhým nejlepším střelcem týmu za suverénním Davidem Goodwillem, který nasázel sedmnáct branek a patří mu druhá pozice mezi střelci celé SPL. Přitom hosté se drželi téměř celý první poločas až do té doby, kdy začal úřadovat Daly. Ten úvodní trefu zápasu vsítil v 36. minutě po hrubce gólmana Darrena Randolpha.

Po hlavičce Dalyho měl totiž irský gólman balón snadno chytit. Ovšem propadl mu přímo do branky mezi jeho tělem a tyčkou - 1:0. Dvě minuty před přestávkou inkasovali rozhození hosté podruhé. Po centru Garryho Kennetha odvrátil obránce Shaun Hutchinson pouze k Dalymu a ten zblízka napálil balón přímo do dolního rohu - 2:0. Čtyři minuty po přestávce mohli domácí oslavovat potřetí a opět byl hrdinou Daly.

Po pasu Paula Dixona přizvedl hostující stoper Gavin Gunning míč hlavou přímo na nohu Dalyho a ten nekompromisně z voleje asi z dvanácti metrů zkompletoval hattrick. Utkání se poté už jen dohrávalo, v 86. minutě ještě ale navýšil skóre Keith Watson. Motherwell však určitě bude mít šanci dostat se na pátou příčku, pokud totiž Kilmarnock s Celticem podle předpokladů neboduje, tak se po příštím duelu se na něj může bodově dotáhnout, přivítá ho totiž doma ve Fir Parku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele