o titul, 34. kolo
23.04.2011 13:15 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Kilmarnock FC 4:2

Fotbalisté Dundee United jsou velmi blízko vytouženému čtvrtému místu a v tuto chvíli už jen těžko ztratí osmibodový náskok. V přímém souboji na Tannadice proti Kilmarnocku dokázali vsítit čtyři branky a soupeře jasně přehráli v poměru 4:2. Killie tak mají na pátém místě dvoubodový náskok na Motherwell a současnou pozici budou držet ve vzájemném souboji, to je nyní zřejmě hlavní úkol.

Domácí měli utkání naprosto pod kontrolou a v obou poločasech zaznamenali dvě branky. O svém vítězství rozhodli na začátku druhého dějství, kde během dvou minut vsítili dvě trefy a vypracovali si nedostižný čtyřgólový náskok. Hosté sice v závěru druhého poločasu zabrali a dokázali snížit, jenže k bodům měli opravdu velmi daleko. Další dvě trefy na gólový účet si připsal David Goodwillie a tradičně tak dotáhl svůj výběr k důležitému vítězství.

Domácí se dostali do vedení přesně ve 25. minutě. Po rohovém kopu Craiga Conwaye nejvýše vyskočil Scott Severin a nekompromisní hlavičkou otevřel gólový účet zápasu. Druhou branku přidalo Dundee o třináct minut později. Po chybě Alexeje Eremenka se dostal k balónu Conway a poslal měkoučký centr do vápna, který hlavou asi dvanácti metrů poslal do horního rohu Goodwillie. Hned po pauze domácí pokračovali v nastoleném tempu a zvýšili stav.

Neuběhly ani dvě minuty a akce z konce úvodní části se opakovala. K balónu se opět propracoval Conway a ten nacentroval další ze série míčů do pokutového území, kde hlavou z osmi metrů rozvlnil Goodwillie síť potřetí za sebou. Za další dvě minuty se dočkal branky také Conway. Ten napřáhl z dobrých dvaceti metrů, když na levé straně obelstil všechny obránce a prudká rána skončila v horním rohu.

Hostům trvalo dvacet minut, než se zmátožili a v 70. minutě vsítili alespoň branku útěchy. Po samostatném úniku snižoval Silva a tři minuty před závěrečným hvizdem byl Silva také u druhé trefy Killie. Po jeho rohovém kopu vyskočil na přední tyči nejvýše Manuel Pascali a hlavou dokázal balón usměrnit na vzdálenější tyč. Domácí sice v závěru polevili a Kilmarnock se snažil tlačit, nicméně stav se už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Podle mě výhra domácích - 2:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele