o titul, 38. kolo
15.05.2011 13:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Heart of Midlothian 2:1

Fotbalisté Dundee United potvrdili formu z poslední doby a dokázali na závěr letošního ročníku zvítězit. Obrovský náskok Hearts sice nakonec dohnat nedokázali, avšak přeci jen ukázali svou sílu a rozdíl mezi oběma celky činí konečné dva body. Přitom Srdce disponovaly náskokem už téměř dvaceti korálků. Dundee se tak jako čtvrtý celek SPL vyšplhal přes hranici šedesáti bodů a může sezónu nakonec hodnotit jako úspěšnou.

Nicméně ani Hearts na tento ročník nebude vzpomínat ve zlém, i když se jim závěrečná třetina sezóny včetně nadstavby vůbec nepovedla. Hosté dokázali maximálně remizovat a výher opravdu příliš neposbírali. Jenže nyní po letech ve stínu dokázali vybojovat velmi hezké třetí místo a vracejí se proto do pohárové Evropy. Českého fanouška může těšit, že nejlepším střelcem týmu v SPL se stal krajánek Rudolf Skácel, jenž vsítil třináct branek.

A to ještě odehrál jen devětadvacet zápasů, téměř čtvrtina mu tak chyběla ke zvýšení svého stavu. V sobotním utkání se ale mezi střelce nezapsal. Domácí vedli od poloviny úvodního dějství zásluhou kanonýra Davia Goodwillieho, jenž zaznamenal osmnáctou trefu v SPL a stal se třetím nejlepším střelcem v této soutěži. Hosté po půl hodině srovnali na 1:1, avšak rozhodující gól dal dvacet minut před koncem Jonathan Daly.

Ten se tak díky tomu stal druhým nejlepším šutérem klubu a potvrdil velice dobrou formu United. Goodwillie se na své další brance příliš nenadřel. Ve 22. minutě po centru do vápna podskočil balón Johnny Russell a Goodwillie chybu potrestal s chutí, zblízka nemohl minout. Hosté se ale vrátili do hry o body o devět minut později. Vše začalo přímým volným kopem rozehraným z velké dálky.

Téměř z třiceti metrů poslal balón do vápna David Tepmleton, kde nejvýše vyskočil útočník Gary Glen a hlavou uklidil míč nad bezmocného gólmana Dušana Perniše. Jenže nakonec to nestačilo, poslední slovo měli přeci jen domácí. V 71. minutě po centru zprava od Seana Dillona špatně odhlavičkoval míč stoper Ismael Bouzid a důrazný Daly rozvlnil síť potřetí v utkání. Srdce se už na odpověď ve zbývající dvacetiminutovce nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele