základní část, 4. kolo
15.09.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Kilmarnock FC 1:0

Fotbalistům Hearts se možná už blýská na lepší časy a v úterní dohrávce 4. kola dokázali před vlastními fanoušky zdolat slaboučký Kilmarnock, který tak po úvodní výhře padá do průměru a může mít se záchranou velké problémy.

Ze tří duelů totiž nezískal ani bod a soupeře proti sobě až zas tak těžké neměl. Jediná branka se urodila ještě v prvním poločase krátce po půl hodině hry, kdy se poprvé po zranění vrátil a zároveň i v sezóně trefil zabiják Andrew Driver.

Na začátku duelu nebylo k vidění příliš mnoho šancí, avšak hosté byli lepší po čtvrthodině hry mohli jít do vedení. Po centru Gavina Skeltona to zkoušel hlavou Mehdi Taouil, z hranice vápna ale mířil mimo. Kilmarnock tlačil dál, po mírné hrubce brankáře Hearts Mariana Kella mohl zavěsit Conor Sammon, ani on ovšem neměl přesnou mušku. Proto na druhé straně Hearts udeřili. V 31. minutě vyzval Palazuelos přihrávkou do prostoru ke skórování právě Drivera, který napálil balón pravačkou z voleje do koutu branky - 1:0.

Hearts se po gólu osmělili a soupeře už téměř do ničeho nepustili. Navýšit náskok mohl Gary Glen, po centru Lee Wallace ale nasměroval hlavičku těsně vedle tyče. Do poločasu ještě zkoušel štěstí Thomson, na druhé straně o chvilku později hlavičkoval trestuhodně zblízka nad David Fernandez a vyrovnání proto k vidění nebylo. Největší možnost na srovnání stavu hosté promarnili hned po výměně stran, kdy Fernandez krásně uvolnil Brysona, ten však tvrdou ranou napálil pouze bližší tyč Kellovi klece.

Následně vypracoval gólovoku Suso pro Thomsona, ten trefil hlavou jen vynikajícího Browna, o něco později selhal též na druhé straně opět Sammon. Killie nechtěli tento výsledek ponechat osudu a vše mohla rozhodnout divoká hlavička tradičního ostrostřelce Dannyho Invincibileho, i on si už ale nevěděl rady. Kello se v závěru duelu musel ještě vytáhnout po rohovém kopu proti hlavičce Frazera Wrighta a průniku Sammona, všechny body už ale zůstaly doma.

V příštím kole se Srdce budou prát o pokračování této dobré bilance na půdě silného Celticu, kde celkem pravidelně remizují, Killie se pokusí o úspěšný reparát doma s druhým glasgowským rivalem Rangers a ani nyní se nezdá, že by z toho mohl být po měsíci nějaký ten bodík.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele