základní část, 4. kolo
13.09.2009 16:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Hibernian FC 2:0

Hamilton dokázal poněkud překvapivě vydolovat první vítězství a dostal se tak z posledního místa, možná se blýská na lepší časy. Poprvé v sezóně k tomu neinkasoval a brankář Tomáš Černý udržel první nulu v novém ročníku, po deseti brankách ve třech utkáních je to velmi příjemná změna. Domácí rozhodli o svém vítězství hned v úvodní čtvrthodině, a i když se mohli hosté chytnout, neproměnili penaltu a v posledních minutách k tomu hráli o deseti.

Hamilton byl lepší pouze v prví čtvrthodině, pak už se hra vyrovnala a Hibs klidně mohli snížit. Domácí se dostali do vedení v 9. minutě, kdy zahrál nešťastně v pokutovém území rukou Colin Nish a ke značce poutového kopu se postavil Simon Mensing, který s přehledem otevřel skóre. O tři minuty později se trefil při svém debutu Mickael Antoine-Curier, jenž je na hostování z Dundee United, po krásném pasu Mensinga bez problémů zvýšil - 2:0.

Hibernian se ale od této chvíle osmělili a vytvořili si několik tutovek, ovšem tentokráte v koncovce selhali. V první půli se snažili dát svému výběru naději Riordan, Nish a Anthony Stokes, ani jeden ale buď nedokázal vyzrát na Černého, nebo trestuhodně klec minul. Ve druhé půli spálil obrovskou možnost též Paul Hanlon, proti jehož střele brilantně zasáhl český čaroděj Černý. Nicméně v poslední čtvrthodině se začali dít věci a hosté mohli soupeři ještě hodně zatopit.

12 minut před koncem totiž zahrál v pokutovém území rukou Trent McClenahan a k penaltě se postavil tradiční exekutor Derek Riordan. Pravidlo, že se penalta nedá chytit, ale jen špatně kopnout, porušil právě Černý. Ten neuvěřitelně vystihl směr i výšku Riordanova pokusu a pokutový kop lapil, definitivně tak pohřbil šance Hibs. K tomu v nastavení se musel po druhé žluté na faul na McLaughlina pakovat do kabin Nish, nešťastný duel byl proto dokonán se vším všudy.

V příštím kole se pokusí Hamilton na tento úspěch navázat doma s Falkirkem, který prozatím ještě nebodoval, Hibernian se budou pokoušet o reparát doma s nováčkem ze St.Johnstone, jenž letos hodně překvapuje.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele