základní část, 4. kolo
12.09.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 1:1

Celtic poprvé v sezóně ztratil a Dundee ukázalo, že se při troše štěstí může prát o titul s oběma glasgowskými rivaly. V Celtic Parku dokonce od úvodních minut vedlo, vyrovnaní ovšem přišlo brzo. A tak se od této chvíle spíše bránilo, což se mu nakonec přeci jenom povedlo. Celtic to ovšem příliš mrzet nemusí, protože jeho úhlavní rival dopadl úplně stejně, a tak je tato ztráta spíše jen malou kaňkou v jinak dobře rozjetém ročníku.

Přitom Dundee dohrávalo dvě minuty před koncem o deseti, to však bylo pro zelenobílé už pozdě. Hosté využili hned první vážnější akci zápasu, po nezištné přihrávce Morgara Gomise sklapla včas past a David Goodwillie pak bez větších problémů pokořil bezmocného Boruce. Celtic si vytvořil první možnost krátce po čtvrthodině hry, po rohovém kopu ale zamířil Shaun Maloney nad. Nicméně Celtic se z branky radoval o minutu později a byl u toho McDonlad.

Po přímém volném kopu Foxe k pravé tyči si naběhl nikým nehlídán domácí zabiják a s přehledem pokořil bezmocného brankáře Weavera. Po půl hodině hry uvolnil Prince Buaben ze středu hřiště na pravou stranu Dannyho Cadamarteriho, po jeho centru ovšem napálil Huddersfield jen rukavice připraveného Boruce. O moment později na druhé straně sprintoval Shaun Maloney a uvolnil McDonalda, ten ale z dobré pozice těsně přestřelil.

V samém závěru půle vyslal ba bránu dobrou ránu Maloney, brankář Weaver ovšem excelentně vyrazil špičkami prstů na tyčku. Po změně stran pálil na Boruce Danny Swanson, polský brankář ale dokázal obdivuhodně levačkou odvrátit na roh. Celtic si vytvořil velký tlak, s přímým volným kopem Foxe měl Weaver hodně práci, branku však nedostal. V samém závěru poté poslal Robertson k zemi Samarase, jenž se řítil na Weavera úplně sám a sudí nekompromisně vytáhl rovnou červenou.

Z následného přímáku zkusil rozhodnout Maloney, tvrdou ranou ale prostor mezi třemi tyčemi minul. V závěru v deseti mohli domácí strhnout misku vah na svou stranu, s Cadamarteriho pokusem si však poradil hravě Boruc. V příštím kole se pokusí Celtic o reparát doma s Hearts, Dundee se bude rvát o další bodíky v domácím prostředí proti Motherwelu, který v tomto kole překvapil Jezdce z Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

KUA to mi nerikejte, ze ten kdo psal tudle reportaz sledoval zapas. Nic se tady nepise o regulernim golu GEORGISE SAMARASE, ktery nebyl uznan kvuli udajnemu offsaidu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně jedno. Já sem ten zápas měl vyjmečně taky na Celtic, takže fakt mám radost Měli vyhrát pokud chtějí konkutovat poslední dobou lepšímu rangers

Reagovat
smazaný uživatel

absolutni pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele