základní část, 1. kolo
09.08.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hibernian FC 1:0

V prvním kole skotské Premier League se na Rugby Parku střetl domácí Kilmarnock s Hibernianem a byli to nakonec domácí, kdo si díky hubenému vítězství připsal první tři body. Přitom to dlouho vypadlo na remízu, ale v 80. minutě se prosadil střídající Jamie Hamill.

Nepříznivý výsledek příliš nepřidal na atmosféře v kádru Hibs, jelikož tým nevyhrál ani jeden z osmi přípravných utkání a ve své mizérii zatím pokračuje i v lize. Pod palbou kritiky se tak ocitl manažer Mixu Paatelainen.

Celé utkání načal prvním výraznějším zápisem do análů domácí debutant Manuel Pascali, jenž za neohrabaný faul na Davida van Zantena obdržel žlutou kartu. O více než deset minut později měl šanci otevřít skóre bývalý útočník Killie, ale nyní již hájící barvy Hibernianu, Nish, ale po dobré Fletcherově přihrávce ze 17 metrů v brance trefil pouze brankáře Combeho. O pár chvil později už musel Combe předvést o něco těžší zákrok, když na něj pálil sám Steven Fletcher.

Hra pomalu nabírala na tempu, hrálo se nahoru dolů a přibývalo ostrých zákroků. Na to doplatil domácí Killie, když musel hřiště opustit obránce Ryan O'Leary poté, co se střetl v souboji s Nishem. Nahradil ho Frazer Wright. Kilmarnock pomalu začal přebírat iniciativu a tlačil se dopředu, ale centr Garryho Haye z levé strany v pokutovém území nikoho nenašel.

Ve 31. minutě se také projevil talentovaný domácí playmaker Mehdi Taouil, jenž si sklepl Fowlerovu přihrávku, obešel obránce Chrise Hogga a z více než 30 metrů vyslal na brankáře Andyho McNeila parádní střelu, kterou musel hostující gólman vyrážet na roh. Kilmarnock zakončil první dějství ve velkém tempu, ale nakonec ještě mohl v závěru inkasovat. Se střelou střídajícího Rosse Chisholma, jenž po půl hodině hry vystřídal zraněného Stevena Thicota, si ale poradil brankář Combe.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako skončil ten první. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a na obou celcích bylo vidět, že chtějí vyhrát. První výraznější šance přišla v 54. minutě, kdy před šestnáctkou seslal k zemi Deana Shielse Pascali a pro Hibernian se rýsovala slibná standardní situace. S ní ale nepříliš povedeně naložil Steven Fletcher, který branku přestřelil.

Po hodině hry vystřídal unaveného hostujícího O'Briena Filipe Morais. O tři minuty později to byl ale Nish, kdo se stal smutným hrdinou okamžiku. Na rohový kop Shielse si naběhl kapitán hostů Rob Jones a jeho hlavička směřovala do branky, když se ale do dráhy letu míče připletl Nish a nechtěně míč "vyrazil".

V 67. minutě pokoušel štěstí domácí záložník Craig Bryson, ale jeho dalekonosná rána z více než 35 metrů o kousek minula McNeilovu svatyni. Poté musel na druhé straně předvést dobrý zákrok brankář Combe, když na něj vystřelil Morais. Hra se opět přesunula na druhou stranu, kde ve vlastním pokutovém úřadoval gólman McNeil, jenž musel likvidovat pokus Dannyho Invicibila, který pálil z velké blízkosti.

Kilmarnock se snažil strhnout vedení na svojí stranu i po zbytek utkání a snaha se vyplatila v 80. minutě, kdy Fernandezův pas skvěle zužitkoval Hamill a střelou podél brankáře hostů stanovil výsledek utkání.

Rozhodčí sice nastavil ještě čtyři minuty, ale spíše než aby útočil Hibernian, aktivnější byl Kilmarnock a výhru si také nakonec pohlídal.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verim ve vyhru Hibs.

Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hibs zklamali.Snad priste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele