o titul, 37. kolo
17.05.2009 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:0

Celtic nedokázal odpovědět na včerejší vítězství Rangers a na Easter Road uhrál s Hibernianem pouze bezbrankovou remízu.

V první třicetiminutovce hry si Celtic vytvořil dvě vážnější příležitosti ke skórování. Nejprve Georgios Samaras hlavičkoval těsně nad, poté střelu Scotta McDonalda zablokoval Steven Thicot.

Hibs se často pokoušeli zaskočit obranu hostí rychlými protiútoky, útočná dvojice Steven Fletcher, Derek Riordan však často zůstávala bez podpory záložní formace a na defenzivu Celtiku tak byla krátká.

Nicméně ve 22. minutě musel Artur Boruc předvést parádní zákrok proti nepříjemné ráně Fletchera. Celtic mohl jít do vedení těsně před přestávkou, ale australský hrot McDonald mířil mimo.

Na začátku druhého dějství předvedl Hibernian další ze svých protiútoků, když po pasu Johna Rankina pálil vedle Riordan, jenž o chvíli později vypálil na Borucovu bránu ostrý projektil z dvaceti metrů, který naštěstí pro hostující fanoušky mířil nad.

Poté se opět hra přesunula před svatyni Ma-Kalambayho, když po centru Aidena McGeadyho neúspěšně zakončoval střídající Jan Venegoor of Hesselink, potom pálil sám McGeady. Jeho střela však po teči spoluhráče McDonalda skončila vedle. A když v poslední desetiminutovce neuspěli Venegoor of Hesselink s Paulem Hartleym, odnesl si ze zápasu každý tým po bodu.

Celtic opět přenechal první místo ve skotské lize Rangers a jeho šance na titul se tak před posledním kolem velmi snížili. Hibernian zůstal šestý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kucí dneska musíte zabojovat a zase budeme kruček od titulu YOULL NEVER WALK ALONE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele