o titul, 37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Dundee United 3:0

Hearts si po dnešní výhře 3:0 nad Dundee United pojistili třetí místo v tabulce, ovšem poražený celek má stále šanci připojit se k Hearts na cestě do Evropské Ligy. Vedení zařídil Hearts Wallace a do konce první půle se trefil i Aguiar. Ve druhém poločase ještě zvýšil z pokutového kopu Jonsson.

Prohra Aberdeenu na hřišti Rangers zajistila Hearts místo v Evropské Lize, na výkonu to však poznat nebylo. Domácí si ihned vytvořili tlak, Aguiarovu ránu ale vytěsnil Zaluska a pokus Obuy letěl mimo. Do vedení však šli hráči Hearts už v 11. minutě, když Wallace obral o míč Dillona a prostřelil bezmocného Zalusku.

Goodwillie se pokusil o vyrovnání, ale brankář Kello byl na jeho střelu připraven. Jeden z nejlepších hráčů Hearts, Bruno Aguiar, měl šanci zvýšit vedení, ale jeho přímý kop vyrazil gólman United. O minutu později už ani polský gólman nestačil zareagovat na Aguiarovu střelu po centru Elliota, 1:0. Minutu před koncem prvního poločasu chytil Kello střelu Goodwillieho a udržel tak vedení 2:0.

Hearts si chtěli ve druhé půli výhru pojistit, ale Kenneth zabránil příležitosti Elliota. Zalusku otestoval Stewart, ale ani z jeho střely gól nepadl. O pár minut později fauloval Kenneth v pokutovém území Elliota a bylo prakticky rozhodnuto. Jonsson bez problému pokutový kop proměnil a zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele