o udržení, 37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Motherwell FC 0:3

Motherwell potvrdil dobrou formu a na půdě Hamiltonu dokázal vyhrát rozdílem třídy v poměru 3:0.

Začátek utkání však patřil domácím hráčům. Přesněji Deriku Lyleovi, který se díky svému důrazu dostal do dobré pozice a tvrdou ranou vyděsil hostujícího brankáře. K úspěchu mu však chyběla přesnost.

Odpověď hostů na sebe nedala dlouho čekat a do dobré pozice se dostal Cillian Sheridan. Ten se prosmýkl skrz domácí obranu a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost Černého v brance Hamiltonu. Ten se překvapit nenechal a míč s přehledem vyrazil. K odraženému míči se však dostal David Clarkson. Ten se ze šesti metrů nemýlil a poslal svůj celek do vedení.

Hamilton v tu chvíli ztratil půdu pod nohama a hosté jednoznačně převzali iniciativu hry. Ti však v mnoha případech narazili na organizovanou obranu domácích, která se po inkasované brance hodně zatáhla. S blížícím se konecm poločasu přišla dobrá příležitost domácích. Lyle se postavil k přímému kopu a tvrdou ranou prověřil pozornost Graema Smitha v brance Motherwellu.

Do druhého poločasu hosté vlétli velkým stylem a 58. minutě se mohli radovat z další důležité branky. O tu se postaral Sheridan. Ten se protáhl podél brankové čáry domácích a z ostrého úhlu překonal Tomáše Černého.

Domácí se poté vrhli do útoku. Střeleckými pokusy se prezentovali postupně McLaughlin, Canning, Lyle a Mensing. Ani jeden se však neujal, a tak stav utkání byl stále 0:2 ve prospěch Motherwellu.

Hosté se ke konci utkání vyvarovali zbytečných chyb a utkání se prakticky dohrávalo v klidném tempu. Navíc v běžící 86. minutě rozhodl o konečném skóre 0:3 hostující John Sutton.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele