o udržení, 34. kolo
02.05.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Kilmarnock FC 2:1

Hamilton se dočkal dlouho očekávaného vítězství, když na domácím hřišti porazil Kilmarnock 2:1. Hvězdou zápasu se stal mladičký James McCarthy, jenž vstřelil obě branky domácích. V poslední minutě utkání pak pouze korigoval skóre Hamill.

První branka padla už v páté minutě, když do černého mířil záložník Accies James McCarthy. Kromě této přesné trefy nepřineslo první dějství příliš atraktivní fotbal. Hra se odehrávala zejména ve středu hřiště.

Trochu vzrušení přinesly až dvě šance Kilmarnocku chvíli před poločasovou pauzou. Nejprve pálil Mehdi Taouil, poté se pokusil síť rozvlnit David Fernandez, ani jeden však nad brankářem Tomášem Černým vyzrát nedokázal. A těsně před tím, než rozhodčí první půli ukončil, vystřelil na Černého ještě Gibson, také ale bez úspěchu.

Killie se v druhé půli hnali za vyrovnáním, když další práci Černému přidělal Tim Clancy. I tentokrát ale vynikající český gólman střelu lapil. Když Kilmarnock nedokázal po řadě šancí skórovat, přišli na řadu opět domácí. Offiong přihrál McCarthymu a mladý Ir ránou z hranice pokutového území zdvojnásobil vedení Hamiltonu.

Kilmarnocku se do konce utkání už vyrovnat nepodařilo, na konečných 2:1 upravil z pokutového kopu Hamill. Hamilton udělal důležitý krok k záchraně ve skotské lize a na poslední místo stále drží náskok šesti bodů.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele