základní část, 1. kolo
11.08.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Dundee United 3:1

Nováček skotské Premier League Hamilton Academical hned v úvodním utkání ukázal, že nechce dopadnout jako minulý rok Gretna a díky brankám Tonyho Stevensona, Jamese McArthura a Davida Grahama porazil Dundee United 3:1.

Hráči Hamiltonu, hladoví po vítězství, se do utkání vrhli s vervou a hned ve čtvrté minutě měl brankář hostí Zaluska plné ruce práce, když vyrážel střelu Davida Grahama, která mířila do horního rohu brány. Další ohrožení hostující branky přišlo, když se do zakončení hlavou dostal Chris Swailes, polský gólman byl ale opět pozorný. Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě když hostující Willo Flood poslal nebezpečný balon do pokutového území Hamiltonu a obránce McLaughlin si před dotírajícím Feeneym srazil míč do vlastní brány.

Odpověď ze strany Accies přišla po šesti minutách. Tony Stevenson si postavil míč k přímému kopu a parádní střelou přes zeď překonal Lukasze Zalusku. Dokonalý obrat přišel šest minut před přestávkou a opět u toho byl Stevenson, který z další standardní situace našel přesným centrem hlavu Jamese McArthura a ten poslal domácí do vedení.

V druhém dějství se United vehementně snažili o vyrovnání, Offiong ale v 62. minutě proti českému brankáři Tomáši Černému ve službách Hamiltonu neuspěl. Zato David Graham o minutu později na druhé straně hřiště z hranice velkého vápna mířil přesně a střelou k pravé tyči zvýšil už na 3:1.

Dundee se pokusilo odpovědět hlavičkou kapitána Lee Wilkieho, Černý ale předvedl vynikající zákrok a balon vyrazil, poté zneškodnil i pokus Francisca Sandazy. Těsně před koncem neuspěl ani domácí mladík James McCarthy, jenž z vápna mířil těsně vedle.

Pro někoho je možná vítězství Hamiltonu překvapením, každopádně svěřenci Billyho Reida si vyhrát zasloužili, protože United po většinu utkání přehrávali a po prvním kole se usadili na čele skotské Premier League.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele