základní část, 1. kolo
10.08.2008 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Mirren FC 1:0

Obhájce titulu vstoupil do nového ročníku skotské Premier League vítězně, aneb Celtic porazil nejtěsnějším možným rozdílem St.Mirren. Celý zápas rozhodla v 62. minutě kontroverzní penalta, která byla nařízena za faul na Vennegoora of Hesselinka a hostující obránce Haining dokonce dostal červenou kartu. Pokutový kop nakonec s notnou dávkou štěstí proměnil Barry Robson a zelenobílým připsal tři body.

Utkání načaly dvě střely z hostujících kopaček, ale jak pokus Garryho Bradyho, tak ani střela Stephena McGinna větší problémy brankáři Borucovi nenadělaly. Jenže tyto dvě střely byly na dlouho dobu vše, co diváci v Celtic Parku mohli sledovat. Až v 17. minutě totiž došlo k dalšímu ohrožení branky, ale Scott McDonald svůj pokus z více než 30 metrů poslal mimo branku.

Ve 26. minutě byl v šanci opět nejlepší skotský střelec v loňské sezoně McDonald, ale i tentokrát hlavičkou minul branku. O chvilku později poprvé zvedl fanoušky ze sedadel Aiden McGeady, jenž po individuálním průniku do pokutového území soupeře vybojoval rohový kop. První dějství nebylo oku diváka příliš lahodící, když se již žádné další vzrušení neudálo.

Druhý poločas začal hořce pro domácí Celtic, když jen díky skvělému zákroku polského gólmana Boruce byl stav stále nerozhodný. Povedenou akci totiž v šestnáctce předvedli Mehmet se Stephenem O'Donnellem, z čehož vyplynula následná střela Angličana, kterou z branky parádně vytěsnil Boruc.

Ale právě šance St. Mirrenu nakopla domácí celek a o chvilku později se mohl radovat, jenomže obránce Gary Caldwell svojí hlavičkou branku neohrozil. Po deseti minutách hry se v pokutovém území po souboji s Howardem poroučel k zemi Vennegoor of Hesselink, ale rozhodčí Smith nedovolený zákrok nezpozoroval a nechal pokračovat ve hře.

Nizozemský kanonýr byl nakonec za své úsilí odměněn penaltou v 62. minutě, kdy byl faulován při souboji s Hainingem. Rozhodčí Smith navíc dokonal zpackanou vteřinku hostujícího stopera červenou kartu, díky které se Haining předčasně odebral pod sprchy. K exekuci pokutového kopu se postavil Barry Robson a se štěstím prostřelil brankáře Howarda. Míč se totiž téměř zastavil o nohy brankáře a chvíli poskakoval po čáře, ale nakonec do branky přeci jenom zapadl.

Pojistit vedení Celtiku mohl o pár minut později Vennegoor of Hesselink, ale z osmi metrů hlavou minul. St. Mirren se nechtěl vzdát a přesto, že měl na trávníku o muže míň, bojoval až do konce. V 84. minutě se pokusil zvrátit nepříznivý výsledek střídající Mark McAusland, když hlavičkoval po rohovém kopu nové posily Toneta Gileraa, ale nemířil přesně. O minutku později pálil mimo Mehmet a Celtic si již poté těsné vedení uhlídal.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tenhle zápas je povinost vyhrát! jako obhájce titulu před 60 000 diváky nesmí klopýtnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele