o titul, 36. kolo
12.05.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 2:1

Celtic splnil roli favorita a na domácím hřišti porazil Dundee United 2:1. Zelenobílí se ujali dvoubrankového vedení díky gólům Glenna Loovense a Georgia Samarase, snížení přinesla přesná trefa Davida Robertsona.

Manažer Celticu Gordon Strachan oproti utkání s Rangers poněkud pozměnil složení základní jedenáctky. Místo Darrena O’Dea nastoupil na levou obranu zkušenější Lee Naylor, na levé záloze se opět objevil Aiden McGeady a na hrot se vedle McDonalda postavil Georgios Samaras. Zápas začal kvůli technickým problémům o deset minut později.

V úvodní čtvrthodině zápasu se nic vážnějšího na Celtic Parku neudálo, domácí se pouze pokusili o pár útočných výpadů, které ale byly zastaveny defenzivou United. Až v patnácté minutě se po kombinaci McDonalda a Browna dostal do zakončení Georgios Samaras a orazítkoval tyč Zaluskovy brány.

Ve 22. minutě, chvíli po šanci Dundee, když pozornost Artura Boruce prověřil Francesco Sandaza, se poprvé měnilo skóre utkání. Po rohovém kopu Shunsuke Nakamury se do vzduchu pověsil obránce Glenn Loovens a tvrdou hlavičkou nedal Zaluskovi šanci. V poslední minutě prvního dějství po přihrávce Samarase pálil z pětadvaceti metrů McDonald, brankář Zaluska se ale zaskočit nenechal.

Do druhé půle vletěl Celtic jako uragán a osm minut po úvodním hvizdu zdvojnásobil své vedení, když Brown našel volného Samarase a řecký útočník střelou z první překonal Zalusku. Dundee se ale z inkasované branky rychle vzpamatovalo a hned za tři minuty snížilo, když Dixon obehrál Hinkela a naservíroval míč Davidu Robertsonovi, ten se v koncovce nemýlil.

Potom z dobré pozice střílel Nakamura, Zaluska ale jeho pokus lapil. I přes občasnou snahu Terrors vyrovnat, se už na výsledku utkání nic nezměnilo a Celtic získal tři body. Minimálně do středečního večera se mužstvo Gordona Strachana opět ujalo vedení ve skotské lize. United jsou stále čtvrtí.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele