Další články

Tři Rakušané byli kvůli homofobním popěvkům vyřazeni z reprezentace

Trio Rapidu Vídeň Marco Grüll, Guido Burgstaller a brankář Niklas Hedl bylo vyřazeno z rakouské reprezentace. Trenér Ralf Rangnick je suspendoval kvůli homofobním popěvkům po nedávném ligovém derby s Austrií.

Zaměstnanci Rapidu Vídeň dostali tresty za homofobní popěvky po vyhraném derby

Za homofobní a urážlivé popěvky po vídeňském derby potrestalo vedení rakouské ligy Rapid podmíněným odpočtem tří bodů. Různě dlouhé zákazy činnosti obdrželi výkonný ředitel Steffen Hofmann, asistent trenéra Stefan Kulovits a hráči Guido Burgstaller, Marco Grüll, Thorsten Schick, Maximilian Hofmann a Niklas Hedl.

Talovjerov se do Slavie nevrátí, Ukrajinec přestoupil do LASKu Linz

LASK Linz aktivoval opci na Maksyma Talovjerova, jenž dosud v rakouském klubu hostoval z pražské Slavie. Třiadvacetiletý defenzivní univerzál podepsal smlouvu do roku 2027, sešívané dostanou 1,6 milionu eur.

Jaroš dostal nový kontrakt, rozchytávat se bude v Rakousku

Liverpool prodloužil smlouvu s českým brankářem Vítězslavem Jarošem do léta 2026, původní kontrakt by vypršel po konci příští sezony. Slavný anglický klub zároveň poslal dvaadvacetiletého gólmana na půlroční hostování bez opce do Sturmu Graz.

Talentovaný český gólman si užívá mezi rakouskou elitou. Je nejmladší jedničkou v lize, věří v záchranu

Pohled na tabulku rakouské ligy se mu nelíbí, přál by si, aby měl jeho nyní předposlední Tirol aspoň o pár bodů víc. Jinak ale mladý brankář Adam Stejskal dobře ví, jak velký posun v kariéře udělal.

Usor se do Slavie nevrátí, LASK na nigerijského křídelníka uplatnil opci

Nigerijec Moses Usor se už do Slavie nevrátí. Rakouský klub LASK, ve kterém jednadvacetiletý křídelní hráč působí od ledna na hostování, uplatnil opci a uzavřel s ním smlouvu do roku 2028. Podmínky transferu oficiálně zveřejněny nebyly, opce však měla být nastavena na 2 miliony eur...

Talovjerov se vrací do Rakouska, v LASKu bude hostovat s opcí

Vyzkoušená spolupráce pokračuje. Slávista Maksym Talovjerov (23) si prodlouží půlroční angažmá za rakouskými hranicemi, LASK Linec získal mládežnického reprezentanta Ukrajiny na roční hostování s opcí na budoucí přestup. Rodák z Doněcku, který odehrál v sešívaném dresu pouze 679 minut, naskočil v jarní části sezony do 12 bundesligových střetů. Další starty bude moct přidat už brzy.

Nové destinace nadcházející sezony: Blau-Weiss Linec, oceláři s brazilským střelcem

Dosud byli fanoušci zvyklí na to, že Linec, třetí největší rakouské město, zastupuje v tamní fotbalové lize pouze LASK. V této sezoně jej v ní doplnil konkurenční Blau-Weiss. Klub, jenž existuje teprve 26 let, se do elitní soutěže dostal vůbec poprvé. A rovnou kvůli tomu postavil nový stadion.

Kouče Jaissleho vystřídal u rakouského mistra ze Salcburku Struber

Rakouský mistr Salcburk po nečekaném odchodu Matthiase Jaissleho angažoval na trenérský post svého bývalého záložníka Gerharda Strubera. Šestačtyřicetiletý Rakušan nahradil Jaissleho po jeho propuštění kvůli angažmá v Saúdské Arábii pouhý den před začátkem ligové sezony. Smlouvu dnes podle klubového webu podepsal na dva roky.

Desátá a jedenáctá trenérská změna v Saúdské Arábii, přicházejí i Keizer s Jaisslem

Přestupové rošády se v Saúdské Arábii nekonají jen na hráčské úrovni. Tamní kluby chtějí evidentně i zkušenosti na trenérských postech, a tak se do Asie postupně stěhují další a další zvučná jména. Czeslawa Michniewicze, Jorgeho Jesuse, Stevena Gerrarda či Slavena Biliče nově doplnili Marcel Keizer, jenž míří do Al-Shababu, a Matthias Jaissle v Al-Ahli Saudi.

AC Milán dotáhl příchod Okafora ze Salzburgu, upsal se do roku 2028

Noah Okafor přestupuje ze Salzburgu do AC Milán, který do Rakouska pošle 14 milionů eur včetně bonusů. Třiadvacetiletý útočník se svým novým zaměstnavatelem podepsal pětiletou smlouvu...

Švýcarský brankář Köhn přestoupil po výborné sezoně v Salzburgu do Monaka

Švýcarský fotbalový brankář Philipp Köhn přestoupil ze Salzburgu do Monaka. Nejlepší gólman uplynulé sezony rakouské ligy, jenž se Salcburkem slavil zisk dvou domácích titulů za sebou, podepsal v novém angažmá smlouvu na pět let. Oznámili to zástupci knížecího klubu. Podle francouzských médií Monako za novou posilu zaplatí osm milionů eur (asi 190,6 milionů korun).

Stejskal mění v Rakousku dres, Salcburk vyměnil za Tirol

Český brankář Adam Stejskal po pěti letech skončil u rakouského mistra Salcburku a posílil WSG Tirol. Klub z Innsbrucku příchod jednadvacetiletého gólmana oznámil na svém webu, o přestupu informovala také Stejskalova zastupující agentura Sport Invest.

Bývalý německý kanonýr Klose byl odvolán od kormidla Altachu

První angažmá v roli hlavního trenéra v profesionálním fotbale skončilo pro bývalého německého kanonýra Miroslava Kloseho předčasně. Nejúspěšnější střelec v historii světových šampionátů byl dnes odvolán od týmu SCR Altach, jenž uzavírá tabulku rakouské bundesligy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele