čtvrtfinále
07.02.2024 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Cambuuru (© AFP)

Druholigový Cambuur si poradil s Vitesse a po sedmi letech proklouzl do semifinále KNVB Beker

Cambuuru se hrubě nevyvedl uplynulý ročník Eredivisie a celkem zaslouženě opustil nizozemskou elitu, nicméně ve druhé lize se snaží o okamžitý návrat a teď navíc dosáhl na velký úspěch i v národním poháru - po vítězství 3:1 nad prvoligovým Vitesse totiž proklouzl mezi čtyřku nejlepších, což se mu naposledy povedlo před sedmi lety. SBV naopak prohloubilo svou aktuální krizi a z KNVB Beker je tedy vyřazeno.

Klub z Arnhemu přitom v úvodu tohoto středečního duelu dominoval a vytvářel si jednu možnost za druhou, jenže proměnit je nedokázal a soupeř ho za zhruba deset minut před přestávkou potrestal. Úvodní větší šance byla k vidění již v 9. minutě, kdy zahrozil Anis Hadj Moussa, avšak jeho rána letěla o kousek nad horní tyčku. Stejný hráč znovu zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině, jenomže tentokráte ho vychytal brankář Van Osch.

Svěřenci trenéra Edwarda Sturinga si v následujících minutách vytvořili další dvě solidní příležitosti, ale s Meerdinkovým projektilem i dorážkou aktivního Moussy si brilantně poradil skvělý domácí strážce. Celek z Leeuwardenu z ničeho nic prorazil ve 35. minutě, neboť po finální pobídce Feddeho de Jonga zavěsil přímo do levé šibenice Milan Smit. Hosté se pak dlouho nemohli k ničemu dostat, ovšem asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se dočkal zaslouženého gólu Moussa.

Jednadvacetiletý forvard s alžírskými kořeny po přihrávce střídajícího Boutraha vůbec na nic nečekal a ze středu šestnáctky protivníka zamířil do pravého dolního růžku. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a rozhodující trefu zaznamenal teprve dvacetiletý Fedde de Jong, jenž po famózní nahrávce Polla zblízka neminul poloprázdnou brankou. Cambuur definitivně pečetil postup v 88. minutě, jelikož nařízenou penaltu za ruku Hendrikse s velkým přehledem proměnil Milan Smit.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele