semifinále
27.02.2024 20:00 CET
1 : 2
po prodloužení
(1:0, 1:1)

Reportáž

Jasper Cillessen (© AFP)

Nijmegen díky trefám japonského dua udolal Cambuur v prodloužení a po čtyřiadvaceti letech si zahraje finále poháru

Nijmegen byl v úvodním semifinálovém duelu KNVB Bekeru považován za favorita na postup do finále a nakonec svůj úkol splnil, i když s houževnatým druholigovým Cambuurem prohrával a udolal ho až po prodloužení. NEC proklouzlo do finále po dlouhých čtyřiadvaceti letech a o cennou trofej bude koncem dubna bojovat s vítězem čtvrtečního klání mezi Feyenoordem a jiným druholigovým týmem Groningenem.

Klub z Leeuwardenu se za svůj úterní výkon v žádném případě nemusí stydět, ale s přibývajícím časem mu evidentně ubývaly síly a na historicky první finálovou účast v nizozemském národním poháru tedy o kousek nedosáhl. Hosté vstoupili do tohoto zápasu aktivněji a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořili dvě solidní možnosti ke skórování, jenže pozdější střelec Koki Ogawa svou dorážkou pouze orazítkoval levou tyč a vzápětí napálil brankovou konstrukci také Hansen, jenž svou tečovanou střelou z hranice šestnáctky trefil břevno.

Svěřenci trenéra Henka de Jonga z ničeho nic prorazili přesně v polovině úvodního dějství, do vedení je totiž poslal lotyšský kanonýr Roberts Uldrikis. Ten se po přesném pasu z pravého křídla a následné zpětné hlavičce Feddeho de Jonga sice nepříjemně srazil s brankářem Cillessenem a z tohoto souboje odcházel značně otřesen, nicméně u míče byl o něco dříve a přesnou hlavičkou ze tří metrů ho uklidil k protější konstrukci.

Hosté se postupem času dostávali do obvyklého tempa a zhruba deset minut po přestávce mohl srovnat Sandler, avšak jeho parádní projektil famózně vyškrábl nad svou branku připravený gólman Van Osch. Vyrovnáno však přeci jen bylo přesně po odehrané hodině, jelikož již zmiňovaný Ogawa zůstal po rohovém kopu Cheryho zcela nehlídán před hranicí brankového území a z první nekompromisně zavěsil do levé šibenice.

Poté se z obou stran hrálo nesmírně opatrně a do konce normální hrací doby k ničemu zajímavému nedošlo, obrázek hry se příliš neměnil ani v prodloužení. Nijmegen však nakonec rozhodl o svém úspěchu v 99. minutě, protože druhý japonský krajánek v dresu NEC Kodai Sano se po skvělé práci střídajícího Borgese Sanchese na pravé straně a finální zpětně přihrávce opřel do míče z dvanácti metrů a jeho skákavý pokus zapadl do vzdálenějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího Van Osche.

SC si ve zbývajícím průběhu snažilo vynutit alespoň penaltový rozstřel, ovšem až do závěrečného hvizdu si žádnou vyloženou šanci nevytvořilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele