čtvrtfinále
10.02.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Go Ahead Eagles překvapilo v nováčkovském souboji Nijemegen a postoupilo do semifinále

Nijmegen nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti Go Ahead a v nováčkovské bitvě s ním prohrál na vlastním stadionu po výsledku 0:2. NEC nezvládlo především úvodní půlhodinu, kde inkasovalo hned dvakrát a vzniklou ztrátu již dohnat nedokázalo. Celek z Deventeru proto proklouzl mezi čtyřku nejlepších a v ní ho čeká jeden z tria gigantů Ajax - PSV - Alkmaar. Naopak domácí po nečekané porážce končí.

Svěřenci trenéra Rogiera Meijera přitom začali aktivněji a úvodní větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. Po rychlém přečíslení tři na dva obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území osamocený Tavşan, ale brankáře Nopperta zblízka nepropálil. Hosté z ničeho nic otevřeli gólový účet tohoto čtvrtečního utkání po necelých dvaceti minutách hry z pokutového kopu.

El Karouani totiž zatáhl ve vlastní šestnáctce za ruku rozběhnutého protihráče a rozhodčí Makkelie bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil třiadvacetiletý záložník Luuk Brouwers a s přehledem ho proměnil střelou do levého spodního růžku. Neuběhlo ani dalších sedm minut a vedení outsidera pojistil řecký středopolař Giannis-Fivos Botos, který se prosadil již podruhé za sebou.

Tentokráte obdržel parádní oblouček za defenzivu protivníka od Iñiga Córdoby a naprosto bezmocného gólmana Vukovice překonal umístěním přízemním pokusem doprostřed branky. Stejný hráč mohl definitivně rozhodnou o úspěchu svého výběru zhruba deset minut před přestávkou, jenomže po chybné rozehrávce soupeře orazítkoval povedeným lobem vzdálenější konstrukci.

Nijmegen po změn stran přidal a hlavně po příchodu věhlasného Wilfrieda Bonyho v 60. minutě, který si mimochodem odbyl premiéru v novém působišti, se stále častěji nacházel na útočné polovině, nicméně pozorného Nopperta ani jednou nepřekonal. Bývalý hvězdný reprezentant Pobřeží Slonoviny navíc neodehrál ani pětadvacet minut, neboť musel opětovně střídat kvůli zranění a na úvodní duel v dresu NEC tak nebude vzpomínat v dobrém.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele