čtvrtfinále
09.02.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vitesse přeci jen udolalo druholigový Excelsior a zahraje si semifinále národního poháru

Arnhem nakonec zvládl duel s druholigovým Excelsiorem a po nejtěsnějším vítězství postoupil mezi čtyřku nejlepších v KNVB Beker, jeho úspěch se však v žádném případě nerodil lehce. Rotterdamský výběr prokázal svou houževnatost a dlouho držel nerozhodný výsledek, rozdílovou trefu inkasoval až v první minutě nastavení. Hosté dokázali zvítězit po třech předchozích neúspěších a stali se prvním semifinalistou národního poháru.

Úterní duel na umělé trávě byl ještě v ranních hodinách ohrožen kvůli přívalům sněhu, ovšem hrací plochu se před výkopem podařilo dát do pořádku. Vitesse mělo od samého začátku navrch, míč drželo z pětapadesáti procent a navíc mezi tři tyče vystřelilo hned jedenáctkrát, zatímco domácí celek pouze dvakrát. První zajímavější moment byl k vidění v úvodní čtvrthodině, kdy nebezpečně vypálil Broja, ale brankář Damen zkrotil balón v rukavicích.

Excelsior se postupem času stále více osměloval a hrozil hlavně zásluhou jednadvacetiletého útočníka Zwartse. Ten se nejprve snažil skórovat s obrovské vzdálenosti, nicméně gólman Pasveer neměl s jeho střelou příliš velké problémy. Pak zkusil štěstí také ze čtrnácti metrů a prostor tří tyčí minul zhruba o dva metry. Vitesse taktéž nezaostávalo a po celých devadesát minut se snažilo tlačit na útočnou polovinu.

Během prvního poločasu si Damen musel poradit s nepříjemným projektilem Manhoefa, následně po hlavičce od Vroegha mířil o decimetry vedle bližší konstrukce aktivní Broja. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, hostům se podařilo rozvlnit síť v 70. minutě. Přímý volný kop Bazoera sice propadl až do branky, jenomže Broja se aktivně zapojil do hry a rozhodčí Higler po intervenci VAR gól neuznal.

Když už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, tak v poslední možnou chvíli rozhodl Loïs Openda. Dvacetiletý belgický útočník těsně předtím hned dvakrát neuspěl na famózního Damena, avšak po vynikající přihrávce od Witteka se již nemýlil a po zemi zamířil k protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele