semifinále
28.02.2019 20:45 CET
1 : 1
2:1 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Tilburg udržel nervy a zahraje si po 14 letech finále

Nesmírně dramatické podívané se dočkali diváci v Tilburgu v semifinále KNVB Beker. Domácí Willem II po penaltovém rozstřelu porazil Alkmaar a začátkem května se střetne s vysoce favorizovaným Ajaxem o cennou trofej. Finále si Tilburg zahraje po dlouhých 14 letech. Čtvrteční duel měl opravdu netradiční rozuzlení, neboť v penaltovém rozstřelu byly zužitkovány jen tři z devíti pokusů.

Domácí zdolali svého čtvrtečního konkurenta již před několika dny v ligovém měření sil a teď se proti sebevědomému rivalovi radovali znovu. Přitom první poločas se jim nepovedl a tahali za kratší konec, nicméně po obrátce přidali a dočkali se kýženého vyrovnání. V prodloužení mohli litovat neproměněných možností, avšak v konečném účtování jim to přeci jen vadit nemusí. Hosté naopak budou odjíždět domů hodně zklamaní.

Alkmaar se v uplynulé sezóně probojoval do finále národního poháru, ale tentokrát mu tato brána zůstala zavřená. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se dostali do vedení z první nebezpečnější akce, když se přesně v polovině úvodního dějství elegantně obtočil kolem dvou protihráčů Calvin Stengs a po přihrávce od Midtsjøa překvapivě napřáhl z pětadvaceti metrů. Jeho nádherná rána vzápětí zapadla přesně do bližší šibenice.

Hosté se od této chvíle snažili kontrolovat průběh a přešli do hlubokého defenzivního bloku, což se jim stalo osudným v 64. minutě. Teprve devatenáctiletý švédský záložník Alexander Isak hostující v klubu z německého Dortmundu se po kolmici od Pavlidise ocitl za obranou protivníka a z levé strany obstřelil po zemi jako zkušený mazák bezmocného brankáře Bizota. Poté se až do konce základní hrací doby nic zajímavého nepřihodilo.

Ihned zkraje prodloužení hry selhal v obrovské příležitosti Pavlidis, jenž ze stoprocentní pozice trestuhodně minul prostor tří tyčí. V 117. minutě se za Bizotem chvěla branková konstrukce, následně neskončil balón v hostující síti ani po zakončení z bezprostřední blízkosti před odkrytou brankou.

Penaltový rozstřel probíhal ve velmi nervózním duchu. V domácím dresu sice hned po sobě zaváhali Crowley s Meißnerem, nicméně Alkmaar neskóroval ani jednou ze tří úvodních střel od Koopmeinerse, Tila a van Rhijna. V páté sérii k tomu orazítkoval pravou tyč norský kanonýr Johnsen a bylo tedy rozhodnuto, čtyři neproměněné pokutové kopy z pěti od jednoho týmu jsou opravdovou raritou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
AjaxFans

Doble by byl fajný

Reagovat
johan14

Tie penalty si pozrite. Z prvých 6 premenená 1.

Reagovat
Rudnevs

Wellenreuther & Isak

Reagovat
REPLIKATOR

Alkmaar 2x za sebou prohrát s těma žebrákama.

Reagovat
smazaný uživatel

Galáskův Tillburg

Reagovat
OnderCZ

Jo! Pamatuji na sezonu 1999/2000 a zápasy proti Spartě v LM, tenkrát tam Sparta nejen, že se dostala, ale dokonce tam nebyla do počtu.

Reagovat
AjaxFans

Jupie. De erste prijs voor ons

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele