semifinále - 1. zápasy
05.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Antonín Barák v souboji s Charlesem Pickelem (© AFP)

Fiorentina má nakročeno do finále, v Cremoně vyhrála o dva góly

Hodně blízko vytoužené finálové účasti v Coppa Italia je Fiorentina. V prvním semifinálovém zápase vyhrála v Cremoně díky brankám Arthura Cabrala a Nicoláse Gonzáleze 2:0 a v odvetě na Stadio Artemio Franchi drží všechny triumfy ve vlastních rukou.

Cremonese je velkým překvapením letošního ročníku Coppa Italia. Nováček Serie A se v domácí lize trápí a jeho záchrana je čím dál větší utopií, nicméně na pohárové scéně je to jiné. A už semifinálová účast je považována za obrovskou senzaci.

Fiorentina vstupovala do prvního klání jako jasný favorit a vynikající formu z ligy přenesla i na pohár. Cremonese ale začalo lépe a nechybělo moc, aby se ujala střela Tsadjouta. Balón naštěstí pro hosty prosvištěl těsně vedle. Fiorentina byla efektivnější a ve 20. minutě se dostala na koně. Na Biraghiho centr po nakrátko rozehraném rohu si naskočil Arthur Cabral a hlavou nedal Sarrovi šanci. Hosté se vedoucí brankou uklidnili a po zbytek prvního poločasu kontrolovali hru.

Svěřenci Vincenza Italiana hráli v naprosté pohodě a tu si přenesli i do druhého poločasu. V něm Cremonese mělo možnosti, a především pokusy Desserse musel likvidovat Terracciano. O chvíli později neudržel nervy na uzdě trenér Italiano a sudí Mariani ho vykázal červenou kartou na tribunu.

Každopádně Fiorentina měla příležitosti na zvýšení náskoku. A čtvrthodinu před koncem se tak skutečně stalo. Sarr nejprve výborným zákrokem brance zamezil, akce nicméně pokračovala a střelu Cabrala zasáhl rukou Aiwu. Následovala penalta, kterou Nicolás González s přehledem proměnil. Aiwu navíc uviděl červenou kartu a oslabené Cremonese už na jakýkoliv vzdor rezignovalo. Fiorentina je tak po prvním střetu blíže finále, domů si odvezla dvoubrankový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele