semifinále - odvety
08.04.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio míří do finále, Neapol udolalo jedinou brankou.

Do finále Italského poháru postupuje Lazio, které zvítězilo na půdě Neapole nejtěsnějším výsledkem. Domácí Azzurri tak pokračují ve špatných výkonech z ligy, kde rovněž ztrácejí na třetí Lazio. Na druhé straně Benítezovi svěřenci ještě mohou sezonu zachránit například triumfem v Evropské lize. Hrdinou semifinálové odvety se stal Senad Lulić.

Těžko hodnotit, či cokoliv psát. První poločas totiž nenabídl jedinou velkou příležitost a i když se oba týmy snažily a o něco více ze hry mělo Lazio, fotbal atraktivní nebyl. První zápas na Stadio Olimpico skončil 1:1, takže domácí Parthenopei přeci jenom nemuseli nikam spěchat.

Až v 51. minutě přišla doposud největší šance zápasu a postarali se o ní domácí borci. Po centru Gabbiadiniho pálil do odkryté branky Higuaín a Dušan Basta musel odvracet hrozící nebezpečí. Následně se ale hra vrátila do starých kolejí a opět byl vidět tentýž obraz hry z prvního poločasu.

Čtvrthodiny pře koncem hlavičkoval v ložence Senad Lulić a Andújar vytasil perfektní zákrok. Ze hry Neapole již bylo cítit odhodlání dovést zápas do bezbrankového konce. Hrát na remízu 0:0 je ale ošemetné a hráčům Azzurri se to nakonec zle vymstilo. Čtyři minuty po Lulićově selhání se tentýž hráč dostal do další stoprocentní šance a tentokrát už byl úspěšný. Anderson poslal na malé vápno milimetrově přesnou přihrávku právě na Luliće, který zblízka neomylně zakončil - 1:0 pro Lazio.

S nastavením zbývalo Neapoli zhruba patnáct minut na srovnání a případné vynucení prodloužení. A dvě minut před koncem zápasu byl blízko blizoučko vyrovnání Walter Gargano. Ten už překonal hostujícího brankáře, ale autor jediné branky Lulić skvěle zapracoval v obraně a míč směřující do branky dostal do bezpečí. V posledních minutách zápasu už byli Parthenopei v křeči a žádný tlak se z jejich strany nekonal. Konečný výsledek posouvá do finále Lazio, které se o trofej popere s Juventusem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
bayern987

1:4

Reagovat
mastakillah

Doufám, že nastoupíme v základu s Inlerem. On té záloze dává jiný rozměr, ikdyž není zrovna ve formě. Stejně tak doufám, že dneska na lavce zůstane a ani se z ní nezvedne De Guzmán

Reagovat
Pipo123

Podľa všetkoho budete hrať Inler - Lopez - Mertens, Hamšik, Gabi - Gonzalo, takže zasa proti Laziu dá Benitez to najlepšie nie aby proti nám postavil taký paskvil ako proti AS

Reagovat
olis

podme Lazio, dnes tucniak nesmie uspiet

Reagovat
olis

Andujar: Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Inler, Gargano; Gabbiadini, Hamsik, Mertens; Higuain.

ktovie co mu urobil Koulibaly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele