čtvrtfinále
29.01.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Higuain rozhodl o postupu Neapole

Právě odehrané čtvrtfinále italského poháru rozhodl jediný zásah. Deset minut před koncem se jeho autorem stal Argentinec Gonazlo Higuain, který tak poslal domácí Partenopei do další fáze tradiční soutěže.

Nakonec se v semifinále Coppa Italia římského derby nedočkáme. Po minulé sezoně, v níž se oba kluby setkaly až v dramatickém finále, se Lazio coby obhájce trofeje nedočká další prestižní ceny. Dnes večer jej totiž zastavila domácí Neapol, které k postupu stačil jeden jediný gól. Pablo Armero, Juan Zuniga, Valon Behrami a Giandomenico Mesto - to jsou jména absentujících domácích hráčů. Partenopei ale mohli dát šanci například mladíkovi Jorginhovi, který před časem přestoupil z Hellasu Verona. Lazio se muselo obejít bez Miroslava Kloseho, Stefana Radua, Edersona, Sergia Floccariho nebo Stefana Mauriho.

Jako první se pod tlak dostalo Lazio, neboť před Higuainem musel zasahovat hostující brankář Etrit Berisha. Jeho obránci mu museli pomáhat také o pár minut později, když Michael Ciani perfektně zastavoval průnik Josého Callejóna. Naštěstí byl u míče včas a přesně jej soupeři odebral. Partenopei se dostali do velké šance také krátce po půlhodině hry, když se opět rychlík Callejón rozhodl rozkmitat své rychlé nohy a zakončoval, ale připravený Etrit Berisha prokázal výborné čtení hry a míč včas odkopl. Ke vší smůle pro Lazio se po půlhodině zranil obránce Konko, kterého musel nahradit Cavanda. Krátce před koncem první půle se do zakončení dostal mladík Jorginho, který však svůj kroucený centr poslal jen do tyče!

Lazio má ve svém kádru několik mladých hráčů, mezi nimiž ční například Keita, ale ani poté, co zachytil špatnou rozehrávku Fernandeze, nedokázal talentovaný útočník přesně zakončit a Fernandez se včas vrátil. Obranná řada Lazia se musela často formovat proti rychlým útokům soupeře, což však s vypětím všech sil zvládala. A zvládla to také proti ráně Marka Hamšíka. Slovenský záložník se pokoušel skórovat, ale hostující defenziva vykonala svou práci a míč odvrátila. Velký talent v sobě ukrývá také Brayan Perea, který dnes dostal šanci od nového trenéra Edyho Rejy, ale po hodině hry z otočky mířil jen do obránce před sebou.

Dvacet minut před koncem nahradil Lorenza Insigneho Dries Mertens, což ofenzivní síle pomohlo. Krátce po svém střídání byl Mertens u akce Jorginha, který však ve velké šanci netrefil prázdnou bránu a míč vystřelil vysoko nad břevno! Etrit Berisha si mohl výrazně oddechnout, když viděl, jak míč míří nad. Jen o pár minut později se ale musel na své spoluhráče zlobit. Čekala jej totiž cesta zpátky do sítě. Zprvu nepovedená rána Josého Callejóna totiž zamířila přesně do nohy číhajícího Gonzala Higuaina, který už bez větších problémů dopravil míč do sítě - 1:0.

Trenér Edy Reja sice slaví úspěch v rámci první ligy, ale do další fáze Coppa Italia se s novým celkem nepodívá. Dnes totiž padl proti týmu, který sám minulosti vedl. Neapol pod trenérem Rafou Benitezem kráčí dál a souboj o další velkou trofeji teprve čeká. Pertenopei si za dnešní výkon postup jistě zaslouží, naopak Římané předvedli spíše matný výkon. Lazio ve zbylém čase už nedokázalo přesně vystřelit, brankář Pepe Reina po devadesáti minutách mohl v klidu odkopnout míč a slavit se spoluhráči cennou výhru. Začátkem února se on i jeho tým může těšit na římské AS. Nevýrazní Římané tedy svůj úspěch nezopakují a od nynějška se mohou soustředit jen a pouze na Serii A.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
scr

Doufam,ze Lazio a pak dostanou klepec pred domacim publikem od AS.Forza Roma!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele