čtvrtfinále
23.01.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Toskánské derby vyhrává domácí Fiorentina

Siena poprvé v pohárové sezoně padla - stopku jí vystavila nedaleko ležící Fiorentina. Fialky tedy splnily slova svého trenéra, který po hráčích žádal maximální možné nasazení. O góly se podělili Iličić s Compperem, za hosty srovnával Giacomazzi.

Na Violu čekají s otevřenou náručí ambiciózní Zebry poté, co si poradily s AC Milán. Další tah byl právě na Fiorentině, která v emotivním utkání hostila druholigovou Sienu. Někdejší slavný klub se bude muset i nadále spokojit s vodami Serie B, jeho pohádka v Coppa Italia končí. Poměrně dlouho sice Siena držela s favorizovanými domácími krok, když na branku Iličiće reagoval Giacomazzi, ale dvacet minut před koncem rozhodl Marvin Compper.

Trenér Vincenzo Montella se rozhodl dát šanci několika hráčům, kteří se z jeho výběru v Serii A příliš často radovat nemohou. To platilo především o ofenzivním univerzálovi Josipu Iličićovi. Někdejší hvězda nyní již druholigového Palerma se nedokázala plně prosadit v nabité konkurenci Fialek a zatím spíše postupně sbírá minuty. Dnes se ale Iličić dočkal startu v základní sestavě a chtěl se okamžitě odměnit. Už po pár minutách se dostával do pokutového území, kde se chystal ke střele a následně byl odzbrojen. Mnozí fanoušci domácích se dožadovali pokutového kopu, ale nebylo jim vyhověno. Hra tedy pokračovala a Viola musela najít jiný způsob, jak dostat míč do sítě.

Ranou z větší vzdálenosti to zkoušel záložník Alberto Aquilani, ale jeho projektil brankář Simone Farelli včas pohotově zneškodnil. Siena ale v tu chvíli vůbec utkání nekontrolovala a jen těžko se dostávala do tempa. Po jediné nepřesné střele Sieny se na její polovinu opět dostala Fiorentina a nadále hrozila. Centr ze strany nezvládl zkrotit Joaquin, po centrovaném míči od Borjy Valera mířil Rodriguez nad břevno. Fialky to ale příliš mrzet nemuselo, neboť o pouhou minutu později se dostaly do vedení.

Po skvělé nahrávce do pokutového území si na míč počkal Josip Iličić a nechytatelnou ranou pod padajícím Farellim rozjásal domácí tribuny!

Siena se pokoušela bleskurychle najít odpověď, to se jí ale nedařilo. Angelo sice našel skvělým centrem nabíhajícího Giannettiho, ale toho ještě lépe zastavil výtečný zákrok pohotového Neta. K dalšímu gólu nevedla ani spolupráce Valera s Aquilanim, druhý jmenovaný mířil těsně vedle. Nejaktivnějším hráčem hostí byl bezesporu Giannetti, který se o zakončení pokoušel také z úctyhodné vzdálenosti. Ani tentokrát ale na Neta nevyzrál. Povedený projektil na druhé straně předvedl také Joaquin, ale ani jemu se nevedlo. K udržení příznivého stavu byl na hřiště vyslán zkušený defenzivní šikula David Pizarro, ale ani jeho nahrazení Valera nevedlo k uklidnění trenéra Montelly. Naopak, pár minut poté se Siena mohla radovat.

Hosté sice nebyli nijak lepším týmem, v podstatě se kromě Giannettiho nedostávali do zakončení, ale přesto vyrovnali. Když byla odehrána hodina z vyměřeného času, do zakončení se dostal Giacomazzi a po centru Valianiho srovnal!

Remízový výsledek vydržel poměrně dlouho, minimálně do doby, dokud byl na hřišti mladík Giannetti. Právě jeho střídání vneslo negativní vliv na hosty, kteří ihned inkasovali. Dobře rozehraný rohový kop skončil až u naskakujícího Marvina Comppera, kterého si obránci Sieny příliš nevšímali a obránce Fialek mohl posunout Violu do další fáze poháru!

To ale nebylo vše, do konce utkání jsme se dočkali ještě snah Davida Pizarra či Joaquina o navýšení náskoku. Ty se ale nesetkaly u brankáře Farelliho s pochopením. Joaquin dokonce přízemní střelou trefil tyč! Bývalý španělský reprezentant dnes neměl svůj večer a brankovou konstrukci trefil ještě jednou, tentokrát se proti němu postavilo břevno. Krátce před závěrečným hvizdem sudího však mohla Siena zmrazit domácí nadšence, když musel proti Valianimu zasahovat Neto. A to pouze reflexivním zákrokem na poslední chvíli. I díky němu si trenér Montella mohl oddechnout a nyní již může myslet jen na víkendové klání Serie A.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

6:1

Reagovat
HullCity

Sienu mám rád za ty jejich výsledky z posledních let v poháru...v letošním čtvrtfinále je to samý top tým a mezi nimi druholigová Siena!!Nemyslím si,že Siena je až takovým jasným outsiderem,jak je prezentují sazkovky,vždyť už proti Livornu měli vypadnout,ale s postupem to také nevidím nijak slavně...ale budu věřit až do posledního hvízdnutí sudího!!!

Reagovat
hradec

ACF Fiorentina 1:0 AC Siena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele