Reportáž

Man Utd porazil Wigan a po roční odmlce získává Community Shield

Éra Davida Moyese začíná u Rudých ďáblů úspěšně, United dokázali na rozdíl od svého městského rivala naplnit očekávání a vítězstvím nad Wiganem vstupují do sezóny tím nejlepším možným způsobem - ziskem trofeje!

Úřadující mistr Premier League se musel obejít bez Wayne Rooneyho, kolem jehož osoby se během letní přestávky objevovala jedna zaručená zpráva o odchodu za druhou, nakonec to však přece jen vypadá, že dlouholetá opora MU nadále zůstane na Old Trafford. Byl to však Robin van Persie, kdo opět řádil. Holandský kanonýr si po šesti minutách počkal na Evrův centr a hlavou otevřel skóre - 0:1!

Nyní už druholigový Wigan neměl být pro velkého favorita těžkým oříškem a tato prognóza se od samého začátku naplňovala. Pro tento zápas hosté z Manchesteru měli po většinu času mičudu na svých kopačkách a bez větších potíží si ho pohodlně mezi sebou vyměňovali, přičemž oku lahodící byly zejména kombinace čtveřice Zaha - Giggs - Welbeck - van Persie. Oproti tomu druhá strana prakticky nezahrozila a izolovaný Holt se s míčem ani potkat nemohl.

Výše popsaný obraz hry se po obrátce takřka nezměnil. Kýžená pojistka pak na sebe rovněž nenechala dlouho čekat: Evra s Cleverleym dostali mičudu k Welbeckovi, který místo střely ještě poměrně riskantně přihrál van Persiemu, jenž za pomoci Perche dopravil balón podruhé na místo určení - 0:2.

Zaplněné Wembley od této chvíle čekalo na konečný hvizd, svěřenci manažera Owena Coylea na zopakování překvapivého triumfu ve FA Cupu (Wigan zásluhou Watsonovy branky z nastaveného času udolal šokované Citizens) jednoduše neměli. Nejblíže k přidání další trefy byl Antonio Valencia, bývalý hráč Latics ovšem branku nenašel. Obhájce titulu už se nyní může soustředit na výlet do Swansea.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (459)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele