Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
14.06.2015 18:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Ukrajina - Lucembursko 3:0

Ukrajinci nakonec proti Lucemburčanům potvrdili roli vysokých favoritů a zvítězili hladce 3:0, museli však čekat až do druhé půle - v té první se jim podařilo dát dohromady pouze deset neúspěšných střel a devět rohů. Společnými silami nakonec o výsledku rozhodli Kravec, Harmaš a Konopljanka.

V prvním dějství viděli diváci očekávaný scénář - Ukrajinci drželi míč a byli opticky výrazně lepším týmem, kdežto Lucemburčané zuřivě bránili a číhali na brejky. Jeden takový se podařilo dát dohromady po deseti minutách, Daniel Da Mota se prohnal kolem posledního strážce a dokonce i propálil gólmana Andrije Pjatova; míč se však nakonec odrazil od tyče.

To bylo už poté, co na druhé straně zahodil první velkou gólovku hlavičkující Taras Stěpaněnko - a od té doby už na hřišti existoval pouze jeden tým. Drtivě dominující Ukrajina se však ne a ne prosadit. Nakonec musela pomoct i Štěstěna - ve 49. minutě Mykola Morozjuk zpackal centr do vápna, Lucemburčané však nedokázali míč odklidit a ten se tak zničehonic odrazil do sítě od hrudi nehlídaného Kravece.

Ani druhá ukrajinská trefa nevejde zrovna do učebnic; Ševčukova rána se odrazila od hostujícího obránce zpět k němu, na druhý pokus pak neúspěšný střelec raději nahrál Harmašovi a ten hlavou propálil gólmana Jouberta. V samém závěru ještě přidal vítanou pojistku hvězdný Jevhen Konopljanka, který se prosadil přízemní ránou k pravé tyči.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
HullCity

Vím,že Lucembursko občas umí zaskočit favority,ale myslím si,že je načase pro Ukrajinu,aby ukázala sílu i v útoku,proto zkusím tipnout odvážně...5:0!!!

Reagovat
HullCity

Ostuda v 1.poločase,o 100% lepší ten druhý.Takhle by se to dalo zhodnotit.My budeme mít vždycky problémy hrát proti papírově slabšímu soupeři,přehrávat někoho,kdo hraje v obraně v 10 hráčích nikdy nebude naší předností,ale že bych se bál,že nebudou 3 body to určitě ne.Řekl bych,že baráž nás nemine,ale budu doufat ještě v přímý postup...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele