Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
09.10.2015 20:45 CET
7 : 0
(1:0)

Reportáž

Švýcarsko - San Marino 7:0

Švýcarsko splnilo roli jednoznačného favorita a díky drtivému vítězství nad trpaslíkem ze San Marina si zároveň zajistilo účast na evropském šampionátu, neboť třetí Slovinsko nedokázalo doma skolit Litvu. Domácí měli zápas plně pod kontrolou a i díky třem proměněným penaltám neměli absolutně žádný problém.

Poslední utkání kvalifikace v Estonsku svěřenci Vladimira Petkoviče budou dohrávat v naprosté pohodě. Cíl v podobě přímého postupu totiž splnili s předstihem. Museli sice spoléhat na klopýtnutí třetího Slovinska, to se jim ovšem vyplnilo. Se San Marinem před vlastními fanoušky pak získali potřebné tři body.

Jen sedmnáct minut trvalo Švýcarům, aby prolomili soupeřovu obranu. Rodríguezův centr z rohového kopu posunul Embolo hlavou na volného Langa, který se z blízkosti nemohl v koncovce mýlit. Ačkoli do konce poločasu hosté prohrávali jen o branku, po přestávce se švýcarský gólostroj rozjel naplno.

Cesarini v 55. minutě v pokutovém území zahrál rukou a sudí Gestranius nařídil pokutový kop. Kapitán Inler ho pak střelou do protipohybu brankáře Simonciniho proměnil. O deset minut později Švýcarsko ještě navýšilo náskok. Schärův pokus totiž Simoncini vyrazil jen před Mehmediho, který pohodlně dorazil do prázdné branky.

Další trefy na sebe nenechaly dlouho čekat. Z druhé nařízené penalty se dokázal prosadit Djourou, zpoza vápna poté přesným pokusem ke vzdálenější tyčce po přihrávce Moubandjeho skóroval Kasami. Šestý gól pak přidal znovu z bílého puntíku Embolo, který náležitě potrestal faul Delly Valleho na Derdiyoka.

Zdrcené San Marino nakonec muselo překousnout ještě jedno inkasování, a to pouhou minutu před vypršením základní hrací doby. Derdiyok, který na hřiště přišel jako náhradník teprve v 68. minutě, si na zadní tyči naběhl na centr svého parťáka z lavičky Steffena a hlavou usměrnil míč za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....5:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1 a min.o 4 góly.Podobné duely jsou o ničem.Věřím,že se časem i zde bude praktikovat system jako v LM a EL.Tedy předkola.

Reagovat
EverlastD

6:0

Reagovat
Manau

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele