Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
15.11.2014 20:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Litva 4:0

Švýcarsko potvrdilo roli favorita a gólovou smrští v poslední půlhodině zápasu s Litvou si zajistilo tři body za výhru 4:0. Dvakrát se na listinu střelců zapsal Xherdan Shaqiri, jehož doplnili Fabian Schär a vlastním gólem také litevský brankář Arlauskis.

Švýcaři se tak bodově dotáhli právě na svého sobotního soupeře a s šesti body nadále soupeří také se Slovinci, zatímco suverénní Anglie již na své pronásledovatele drží luxusní šestibodový náskok.

Domácí do zápasu vlétli v plné polní a Gökhan Inler přinutil Arlauskise k prvnímu zákroku již ve čtvrté minutě. Chvíli nato pak na litevském gólmanovi pohořel i Haris Seferović a začala tak série marných pokusů, jak urputnou litevskou defenzivu zlomit. Nejprve Mehmedi pálil nepřesně a Seferović pak navzdory kvalitní hlavičce rovněž neuspěl, neboť Giedrius Arlauskis se v brance hostí překonával, což následně potvrdil i při ráně Džemailiho. Když těsně před odchodem do šaten minuli z dobrých pozic Shaqiri i Inler, skončil první poločas s bezbrankovým skóre.

Po změně stran se poprvé do hry dostal i domácí brankář Yan Sommer, když zlikvidoval Matuleviciusovu střelu, ovšem to bylo ze strany ofenzivy Litevců takřka všechno. Admir Mehmedi chvíli nato nastřelil brankovou konstrukci. Zaslouženého průlomu se ovšem Švýcaři přece jen dostali, a to v šestašedesáté minutě trochu překvapivě po Arlauskisově hrubce. Litevský brankář se tak rázem proměnil z hrdiny na odpadlíka, když ve vzdušném souboji s Drmićem po rohovém kopu nešťastně tečoval míč do vlastní sítě.

Dvě minuty nato bylo pro hosty ještě hůře. I tentokrát byl u zrodu gólové akce rohový kop, který sice litevská obrana odvrátila, ovšem zpětný nákop do šestnáctky již spadl k nohám Schära, jenž přízemní ranou navýšil náskok Švýcarů, byť se Litevci marně domáhali odpískání postavení mimo hru. Deset minut před koncem pak svůj první gól večera přidal Xherdan Shaqiri po dobré týmové akci, na jejímž konci byl Drmićův centr a Shaqiriho zakončení hlavou. V poslední minutě navíc tatáž dvojice přidala po spolupráci trefu číslo čtyři a Švýcaři tak s přehledem rozdrtili Litvu 4:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele