Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko - Moldavsko 2:0

Švédsko si na domácí půdě v klidu poradilo s neškodným Moldavskem a připisuje si další tři body. S kvalifikací se loučí na třetím místě a dnes za to může děkovat především Ibrahimovićovi a Zenginovi, střelcům domácích branek.

Moldavsko nevyhrálo už patnáct zápasů v řadě a chtělo toto prokletí zlomit právě dnes večer. Proti stáli švédští hráči v čele s legendárním Zlatanem Ibrahimovićem. Švédsko nastoupilo s hráči jako Larsson, Lewicki, Källström nebo Guidetti. Moldavsko vedl do boje kapitán Cebotaru, který nastoupil na hřiště třeba s Jardanem, Cebanuem, Bordianem nebo útočníkem Istratim.

Jako první mohli udeřit právě domácí, když se po centru ze strany dostal k míči John Guidetti a napálil tyč! Další dorážku pak už obránci Moldavska zablokovali. Aktivní Švédové tvořili hru a dostávali Moldavsko pod tlak jednoduchými kombinacemi. Další ránu vyslal Larsson, který ale brankáře Cebanua nepřekonal. Po dvanácti minutách se poprvé ukázal kanonýr Zlatan Ibrahimović. Míč se k němu dostal na vápně po rychlé kombinaci domácích, jenže v rozhodujícím okamžiku útočníkovi Paris Saint-Germain míč odskočil!

O chvíli později se mezi střelce utkání mohl zapsat i Källström, který vypálil z větší vzdálenosti. Po pětadvaceti minutách už se ale domácí konečně dočkali. Zlatan Ibrahimović čekal na ofsajdové linii na skvělou nahrávku od Lustiga, míč převzal a běžel s ním na Cebanua. Tomu udělal efektní kličku a mohl se radovat z gólu!

Po další nahrávce od Larssona se míč opět dostal k vytáhlému kanonýrovi, který však tentokrát nemířil přesně. Deset minut před koncem první půle zahrávala švédská formace rohový kop, který vracel do "ohně" Zlatan Ibrahimović. Na jeho vybídku reagoval Lewicki, který však pálil těsně vedle brány! Domácímu týmu se povedl skvěle také vstup do poločasu druhého.

Zatímco hosté se soustředili především na bránění, domácí se vrhli naplno do útoku. Skvěle to švédští hráči sehráli: Cebanu vyběhl pro míč, jenže jej nezasáhl dobře. Balon se tak dostal zpět do hry až k Erkanu Zenginovi, který krásným obloučkem přehodil chybujícího brankáře! Po pětapadesáti minutách se dostalo do hry také duo Svensson a Toivonen, ovacemi byl provázen Källström a především střelec svého 59. gólu, Zlatan Ibrahimović.

Krátce poté pokračoval tlak švédského týmu díky Larssonovi, který se dostal k míči i zakončení, avšak nemířil přesně. Zahrozili také hosté. Bordan předběhl na pravé straně Olssona a centroval do vápna, kde se objevil nehlídaný Istrati. Jeho hlavička však mířila těsně vedle tyče! S další akcí přispěchal Olsson, který však narazil na pozorného Asmasu. Konec utkání už mnoho vzruchu nepřinesl, snad jen v nastavení druhé půle Istrati vstřelil branku, která kvůli jeho faulu na brankáře nemohla být uznána.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
EverlastD

5:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele