Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko se na výhru natrápilo, Lichtenštejnsko přesto porazilo

Hrálo se prakticky na jednu bránu, Lichtenštejnci prověřili Isakssona jednou jedinkrát. Přesto Švédové neměli jednoduchou práci. Fotbalového trpaslíka na domácí půdě překonali pouze dvakrát - v obou případech šlo navíc o velké štěstí.

To, že byla první výhra Seveřanů v kvalifikaci zasloužené, se však zpochybnit rozhodně nedá. Už v úvodu dvakrát zahrozil Forsberg - poprvé ztroskotal na brankáři hostí Bicerovi, o čtvrt hodiny později mu pak zkazil radost zdvižený praporek čárového.

Až ve čtyřiatřicáté minutě prolomil smůlu švédského týmu rodilý Turek Erkan Zengin. Po přihrávce dalšího Švéda s tureckými kořeny Jimmyho Durmaze se na rohu vápna opřel do míče, díky výrazné teči jednoho z obránců přeletěl míč všechny včetně brankáře a skončil až v síti.

Durmaz pak dovršil "turecký den" okamžitě po změně stran. Uběhlo teprve dvacet vteřin z druhého dějství, když po neposedné přihrávce Quintanse nedokázal gólman Lichtenštějnska trefit míč dokonale - namísto toho jej namazal do běhu záložníkovi Olympiacosu, který šlapákem dostal balón za čáru - 2:0.

V závěru utkání měli domácí další šance, jimiž by dodali výsledku na jasnosti. Hrgota (rodák z Bosny a Hercegoviny) však po centru mířil vedle a Bahoui (syn marockých rodičů) zase nepřekonal tentokrát vynikajícího Bicera. Směsice Švédů a sesbíraných cizinců tak porazila Lichtenštejnsko dvougólovým rozdílem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
cetto

A kdo Švédům chytal? xD

Reagovat
Rarášek

Isaksson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele