Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
14.06.2015 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Švédsko - Černá Hora 3:1

V dosti okleštěné sestavě se Černé Hoře na půdě Švédska bodovat nepodařilo a přímý postup na šampionát je pro ní už jen jakousi utopií. Domácím skvěle vyšel závěr prvního poločasu, během šesti minut se jim zásluhou Marcuse Berga a Zlatana Ibrahimovic podařilo skórovat třikrát. Hosté snížili po obrátce díky penaltě Dejana Damjanoviče.

Švédové sice v úvodu zahrozili několika rohovými kopy, gólman Poleksič ale mohl být relativně v klidu. Černohorci se směrem dopředu tolik nevysouvali, zato byli po jedné akci gólu hodně blízko. Tomaševič se odvážně natlačil do vápna, naběhl si na centr z rohového kopu, ale nakonec zamířil mimo.

Ve 29. minutě Källström poslal z pravé strany hezký dlouhý pas na Ibrahimovice, švédský forvard se snažil zakončit z voleje z vyložené pozice, ovšem dokázal ho z blízkosti vychytat Poleksič. O deset minut později se již domácí radovali ze vstřelené branky. Ekdal poslal zprava přetažený centr na zadní tyč, kam si naběhl Berg a pohodlně zakončil.

Další gól v síti balkánského celku na sebe nenechal dlouho čekat. Ibrahimovic se těsně za šestnáctkou zbavil dvou obránců, připravil si střelu na pravačku a jeho tvrdý a nepříjemně skákavý pokus nakonec skončil pod tělem Poleksiče. Jen o chvilku později se Ibrahimovic trefil ještě jednou, to když zužitkoval naprosto přesný centr Larssona.

Ve druhém dějství už seveřané tak aktivní v ofenzívě nebyli. Byl to naopak soupeř, který se nepříznivý stav snažil změnit. A tak se mezi třemi tyčemi musel předvést Isaksson, který likvidoval dalekonosné střely Damjanoviče a Tomaševiče, zaskvěl se i proti Bečirajovi. Na víc než na proměněný pokutový kop se ale nakonec hosté nezmohli.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Rarášek

Tohle musíme zvládnout, jestli chceme postoupit. V prvním zápase jsme měli akorát kopu smůli, teď to chce být efektivnější a půjde to. 3:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nastpoupi Zlatan?

Reagovat
smazaný uživatel

heja sverige ! 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele