Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
27.03.2015 20:45 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - San Marino 6:0

Fotbalisté Slovinska potvrdili úlohu jasného favorita v souboji s trpaslíkem ze San Marína a po přesvědčivém výkonu hlavně ve 2. poločase zvítězili 6:0. V tabulce skupiny E mají na kontě devět bodů a nacházejí se na třetím místě s devíti body, za druhým Švýcarskem jsou prozatím horší jen o skóre. O svém vítězství rozhodli v úvodu druhého poločasu, kde během čtyř minut vsítili tři góly. O každý gól domácího celku se postaral jiný hráč.

Slovinsko se dostalo do vedení ze své první vážnější akce v 10. minutě. Po krásné kolmici za obranu převzal balón Josip Iličićč, obešel gólmana Benedettiniho a poté snadno zakončil do prázdné branky. Stejný hráč mohl navýšit skóre svého celku o čtyři minuty později, kdy po přihrávce z levé strany vypálil z osmi metrů a trefil spojnici tyče a břevna. Iličič hrozil i nadále a ve 25. minutě velmi nebezpečně hlavičkoval, ovšem Benedettini předvedl skvělý zákrok.

Gólman San Marína se musel vytáhnout znovu po půl hodině hry, kdy po centru z levé strany hlavičkoval Milvoje Novakovič a hostující gólman vytěsnil balón famózně nad břevno. Ihned na to vystřelil technicky Kurtič a orazítkoval břevno, z následné dorážky mířil těsně vedle Iličič. Slovinsko mělo i v dalších minutách enormní tlak a ve 43. minutě znovu nechalo vyniknout Benedettiniho. Ten odvrátil střelu Andraže Struny z malého vápna výborným zásahem.

Slovinsko zvýšilo svůj náskok ve 49. minutě. Kevin Kapml se kličkou z levé strany uvolnil do středu hřiště a vypálil po zemi z více jak pětadvaceti metrů, jeho kroucená rána zapadla přesně k levé tyči. O minutu později vedli domácí už o tři góly. Po nádherné přízemni kombinaci přiklepl Novakovič míč Strunovi a ten z deseti metrů z levého křídla vypálil přesně ke vzdálenější tyčce. Čtvrtou branku Slovinska přidal v 52. minutě Novakovič.

Po další nádherné kombinaci a následném centru z levé strany hlavičkoval slovinský útočník zblízka do sítě. V polovině druhého poločasu pálil Novakovič z pravé strany, avšak zblízka brankáře Benedettiniho nepropálil. Dvacet minut před koncem zvyšoval na 5:0 pro Slovinsko Dejan Lazarevič. Ten prokličkoval hostující defenzívou a vypálil zblízka ke vzdálenější tyči.

Gólman Benedettini v závěrečné desetiminutovce předvedl neskutečné zákroky proti ranám Struny, Cesara a Kampla, ale v 88. minutě už inkasoval pošesté. Po centru z levé strany hlavičkoval z hranice pokutového území Branko Ilič a poslal balón kolem hostujícího strážce, který na balón těsně nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
EverlastD

7:0

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 4:0, přání 4:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele