Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
14.06.2015 18:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Anglie 2:3

Angličané si nakonec poradili s domácími Slovinci, ale vůbec to nebyla procházka růžovým sadem. Domácí tým dokonce vedl, když se trefil Novaković. Ve druhé půli se ale dvakrát prosadil Jack Wilshere, který nasměroval Anglii k vítězství. Domácí se sice trefili ještě jednou, ale v samotném závěru přesně pálil Wayne Rooney!

Slovinský celek rozhodně nechtěl být jen nečinným přihlížejícím a pokusil se vyrukovat na Anglii v co nejlepší možné sestavě. V základní jedenáctce jsme mohli číst jména jako Handanović, Jokić, Iličić, Kampl nebo Novaković. Angličané si mohli dovolit poskládat sestavu prošpikovanou hvězdami. Na hřišti od úvodu nechyběli borci jako Hart, Wilshere, Rooney, Sterling nebo Henderson.

Hned od první minuty se aktivní domácí tým snažil diktovat tempo hry, i když rozhodně nebyl favoritem. Po několika minutách už se ale Angličané dostali do tlaku a svého soupeře před sebou neustále tlačili. Rooney nahrával Sterlingovi, který který už před sebou měl sice jen brankáře Handanoviće, jenže pálil technicky nad břevno! Souboj Delpha s Kamplem vyzněl pro slovinského hráče, takže Anglie začínala od začátku.

Po patnácti minutách se míč snesl k Smallingovi, který hlavičkoval. Jeho projektil zastavil jeden z obránců rukou, za což si ale napomenutí nevykoledoval. Po dvaceti minutách našel Delph nabíhajícího Rooneyho, ale opora Manchesteru United paálila jen do brankáře Handanoviće. Ten s námahou vyrazil míč mimo nebezpečí! Wayne Rooney poté kombinoval se Sterlingem, ale spolupráce dvou ofenzivních es neměla dlouhého trvání.

Anglie byla jasně lepším týmem a domácí spíše jen vyčkávali, až se hosté unaví. Tato taktika vyšla skvěle, protože Slovincům stačila jedna pohotová akce na to, aby se dostali do vedení! Zkušený střelec Milivoje Novaković dostal skvělou nahrávku za obranu od Josipa Iličiće a přesnou ranou k tyči překonal brankáře Harta!

Anglie byla nervózní a její hra přestávala působit uspořádaně. Pokud se Angličané chtěli dočkat bodů, museli se výrazně zlepšit ve finální fázi. I proto přišel na hřiště místo Phila Jonese Adam Lallana. Angličané poté spustili kanonádu a do prostoru před brankářem Samirem Handanovićem létal jeden míč za druhým. Slovinský brankář si však se vším poradil, zčásti i proto, že měl před sebou výtečně fungující defenzívu.

Další šanci Novaković nevyužil a Angličané trestali. Deset minut po změně stran našel Sterling skvělou nahrávkou Lallanu, který se pokusil obejít několik hráčů. Se štěstím se míč nakonec dostal k Jacku Wilsherovi, který se s ničím moc nezatěžoval a krásnou ranou prostřelil všechno před sebou! O chvíli později Sterling opět kouzlil a z jeho akce pálil Wayne Rooney těsně nad! Stejný hráč zakončoval i po pasu od Townsenda. Opět nad.

O chvíli později se opět prosadil Jack Wilshere a také v tomto případě se jednalo o krásnou akci. Adam Lallana mu přiťukl míč patičkou a Wilshere krásně vymetl pavučiny!

To ale rozhodně nebylo všechno, protože největší "drámo" čekalo na diváky v závěru utkání! Z levé strany přilétl do vápna krásný centr, na něj si naskočil Nejc Pečnik a razantní hlavičkou srovnal! Anglie se ale nevzdala a dostala se do dalšího úniku. Hodně jí k tomu ale pomohl sám domácí tým. Henderson nahrál Walcottovi, kterého sice strážil protihráč, ale nešikovně nahrál svým skluzem do běhu Rooneymu! Ten sice po celý zápas neměl střelecké štěstí, ale ve chvíli nejpotřebnější se trefil parádně - 3:2 pro Angličany.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

skvělé,ENGLAND,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele