Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
13.06.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko - Rumunsko 0:0

V souboji dvou vedoucích týmů skupiny F nakonec vítěz znám nebyl a oba dva reprezentační výběry zřejmě budou s bodem po bezbrankové remíze spokojeni. O něco lepším celkem bylo Severní Irsko, ovšem rozdíl byl opravdu velmi malý. Rumunsko si tak udrželo neporazitelnost v letošní kvalifikaci a se ziskem čtrnácti bodů se nachází na vedoucí příčce. Severní Irsko si připsalo první remízový výsledek a je druhé o pouhý bod.

V tuto chvíli by se ve skupině F mělo o dvě postupová místa bojovat mezi Rumunskem, Severním Irskem a Maďarskem, které je třetí s jedenácti body. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené příležitosti, oba dva celky se soustředily především na defenzivní činnost. V úvodní půlhodině mělo více ze hry Rumunsko, nicméně výrazněji ohrozit branku soupeře ani jednou nedokázalo. Do první možnosti se dostalo až ve 31. minutě.

Keșerü vyslal parádní kolmici za obranu a do zakončení se dostal Chipciu, nicméně střela mu nesedla a gólman McGovern si připsal snadný zákrok. Největší příležitost prvního poločasu spálil Evans dvě minuty před přestávkou. Ten využil krásného pasu Brunta z levé strany a prudce hlavičkoval, gólman Tătăruşanu naprosto fantasticky vyškrábl míč na rohový kop. Ani po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil a oba týmy hlavně bránily.

Domácí se snažili kombinovat a přecházet do rychlého protiútoku, nicméně nadějně akce povětšinou ztroskotaly na nepřesné finální přihrávce. V 65. minutě udělal obrovskou hrubku McAuley, který poslal do brejku hostujícího Torjeho. Jeho tečovaná rána skončila o pár decimetrů vedle tyče a stav utkání se tedy nezměnil. Ve zbývajícím průběhu byla k vidění ještě jedna obrovská šance, postarali se o ní domácí v 85. minutě.

K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil Norwood a velmi dobře vystřelil pod břevno, jeho plachtící ránu famózně vyrazil na rohový kop připravený gólman Tătăruşanu. V prvním zářijovém zápase zavítá Severní Irsko na půdu Faerských ostrovů a rozhodně chce získat tři body, Rumunsko sehraje klíčové vystoupení v Maďarsku a při případném tříbodovém zisku bude hodně blízko evropskému šampionátu ve Francii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Marv

1:3

Reagovat
Ranoth

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele