Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
12.10.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

San Marino - Slovinsko 0:2

Slovinsko nenechalo nikoho na pochybách, na půdě San Marina získalo potřebné tři body a zajistilo si účast v baráži. O dvě branky se postarali Boštjan Cesar a Nejc Pečnik. Domácí s jedním získaným bodem nakonec přepisovali svou historii, zaznamenali totiž vůbec svůj nejlepší výsledek v evropské kvalifikaci.

Bezbranková remíza s Estonskem a vstřelená branka na půdě Litvy, vůbec první z venkovního prostředí od roku 2001, to byly hlavní úspěchy v tomto kvalifikačním cyklu ze strany San Marina. Podle očekávání mu nakonec stejně patřila poslední příčka ve skupině, navíc se jeho čekání na domácí výhru protáhlo už na 61 utkání.

Jen bod stačil svěřencům Srečka Katance k tomu, aby se ze třetí konečné pozice účastnili listopadové baráže. V sestavě nakonec postrádali jak forvarda Milivojeho Novakoviče, tak Kevina Kampla, tedy dvě velké opory, a i když vše nakonec dopadlo dobře, neprožili na Apeninském poloostrově vůbec jednoduchý zápas.

San Marino sice během devíti kvalifikačních utkání inkasovalo hned 34 branek, především však v prvním poločase dokázalo hrát velmi vyrovnaně. Prakticky pouze do dvou brankových příležitostí soupeře pustilo, nicméně Kirm svůj přímý volný kop poslal jen nad branku Simonciniho a Samardžič usměrnil svou hlavičku také vedle.

Domácí celek se mohl dostat do vedení po standardce, ve vápně Slovinska se objevila velká skrumáž, ale Hirsch neuspěl, a Selva pak z dorážky také nezacílil. Vitaioli svým přízemním pokusem gólmana Oblaka nepřekonal, až nakonec Slovinsko načalo účet v 54. minutě a druhou branku přidalo čtvrthodiny před koncem.

Slovinci opravdu neměli snadnou cestu ke vstřelení branky. Nakonec však Kirmův centr z rohového kopu využil Cesar, který se nikým nehlídaný prosadil hlavou, a následně Jokičův pas z levé strany, rovněž hlavičkou, zužitkoval Pečnik. Se šestibodovým náskokem na čtvrté Estonsko, které na závěr padlo se Švýcarskem, udrželo Slovinsko třetí příčku.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
EverlastD

0:4

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

0-7

Reagovat
arsavin

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele