Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
08.09.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

San Marino - Litva 0:2

V San Marinu se žádné překvapení nekonalo, nejslabší evropská reprezentace podle očekávání podlehla ve svém úvodním zápase kvalifikace na Euro 2016 hostující Litvě 0:2. O branky se postarali Deividas Matulevičius a Arvydas Novikovas. Skóre přitom mohlo být ještě mnohem vyšší, nebýt zahozených šancí..

Asi nikdo nepočítal s tím, že by Litevci ve své skupině E hned na úvod ztratili; skutečné zkoušky pro ně přijdou až v následujících zápasech. Dnes bylo rozhodnuto už po prvním poločase, po změně stran se utkání de facto pouze dohrávalo.

Oba celky se v San Marinu naposledy střetly v roce 2004 a tehdy museli Litevci tvrdě bojovat, aby vydolovali alespoň výhru 1:0; dnes šly věci podle jejich plánu mnohem rychleji. Brzké vedení a pohodlná herní převaha kouče Igorisa Pankratjevase potěšily, nicméně vzhledem k tomu, co všechno jeho svěřenci zahodili ve druhé půli, úplná spokojenost ve žlutozeleném táboře také panovat nemůže. Hostující gólman Giedrius Arlauskis byl celý zápas bez práce.

První gól padl po pěti minutách po akci Mindaugase Kalonase, jehož pas do vápna bez sebemenších problémů uklidil do sítě Matulevičius. Oba architekti úvodní trefy měli následně další šance vedení navýšit, sanmarinská stálice mezi tyčemi Aldo Simoncini však odolávala. Také Novikovas poprvé ztroskotal na domácím gólmanovi. Z další šance však už uspěl, když po Freidgeimasově centru levačkou zakroutil míč za brankářova záda.

I nadále se hrálo pouze na jednu bránu, Litevci však už další trefu nepřidali. Své gólovky postupně zahodili Kalonas, Novikovas i Karolis Chvedukas. Nicméně tři body favoritovi už nikdo nevezme, a Pankratjevas tak může v klidu připravovat své ovečky na další, potenciálně klíčový duel s pobaltským rivalem z Estonska.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

San Marino 0-5 Litva

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Je ještě nejslabším týmem Evropy San Marino, nebo pomyslné žezlo převzal Gibraltar?

tip 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele